Bent u op zoek naar boeken die speciaal voor de VvE geschreven zijn? Op deze pagina zullen we alle vve boeken die aan dit onderwerp gerelateerd zijn opnemen.

Naast alle artikelen die op VvE Centraal geschreven zijn heeft u zo alvast een goed overzicht van alle VvE boeken die te koop zijn. Om u te helpen hebben we een link naar een online boekenwinkel opgenomen zodat u het betreffende boek direct kunt aanschaffen.

Wij wensen u heel veel lees plezier.

Overzicht van VvE Boeken

De Kascommissiegids

Alle financiële regelgeving overzichtelijk op een rijtje. Volgens het beproefde concept van het standaardwerk voor gewone verenigingen en stichtingen: stap voor stap wordt voor elke post uit de jaarrekening uitgelegd hoe de controle kan worden gedaan en wat de aandachtspunten daarbij zijn. Natuurlijk ook met duidelijke checklists.

Geen enkele VvE-kascommissie kan zonder!

Financiën van de VvE

144 pagina’s met korte en makkelijk leesbare teksten voor elke VvE-bestuurder en voor elke appartementseigenaar die geïnteresseerd is in het financiële reilen en zeilen van de Vereniging van Eigenaars. Lees de recensie

Concrete tips om geld voor uw VvE te besparen en om fraude en financiële missers te voorkomen. Met uiteraard een heldere uitleg van de wettelijke voorschriften en de regels uit de modelreglementen over onder andere de jaarrekening, de reserve groot onderhoud en de incassoprocedure.

Handboek VvE

Geschreven door Theo de Jong. Bekijk het op Managementboek.nl

VvERecht in ontwikkeling

Redactionele bijdragen over veel besproken thema’s op VvERecht.nl

Appartementen

Met ingang van 1 mei 2005 is het appartementsrecht op onderdelen ingrijpend gewijzigd. Daarop aansluitend is ook het modelreglement voor splitsingen in appartementsrechten gewijzigd. In deze derde druk zijn deze wijzigingen verwerkt.

Handboek voor Appartement Bewoners

Alles over het zorgeloos kopen en bewonen van een appartement en de vereniging van eigenaren

Praktijkboek Vereniging van Eigenaren

Dit unieke boek (170 pagina’s) bevat alle relevante informatie die elke VvE bestuurder en/of
VvE beheerder moet weten om een Vereniging van Eigenaren te besturen / te beheren.

Het boek wordt gebruikt als instructie- en/of kwalliteitshandboek en wordt door sommigen
zelf beschouwd als alternatief voor een (dure) VvE cursus. Het boek wordt naast VvE besturen
en VvE beheerders eveneens aangeschaft door brancheverenigingen, advocaten- en notariskantoren.

Appartementsrecht

In dit cahier wordt het wettelijk kader van het appartementsrecht – waaronder we in dit geval ook begrijpen de Vereniging van Eigenaars – op relatief kort en bondige wijze behandeld.

Belgisch Appartementsrecht

Met deze ‘light versie’ van het Handboek Appartementsrecht tracht de auteur op een beknopte(re) manier in te gaan op en toelichting te verschaffen bij de belangrijkste aspecten van de appartementsbouw, de alles determinerende bouwvorm van de 21ste eeuw.