Op deze pagina treft u de verschillende standaard modelreglementen aan. u kunt uw modelreglement downloaden of naar de digitale versie op onze website gaan. Aanvullend hebben we de transponeringstabel van modelreglementen opgenomen om zodat de verschillende reglementen makkelijker met elkaar te vergelijken zijn.

De documenten zijn voor alle leden (zowel gratis leden als betalende leden) van VvE Centraal gratis te downloaden. Heeft u al een account aangemaakt log dan in of maak een account aan bij VvE Centraal.

Digitale modelreglementen voor de Vereniging van Eigenaars

Transponeringstabel

Waar zijn welke onderwerpen met artikelnummer te vinden per modelreglement zodat deze met elkaar vergeleken kunnen worden. Download de transponeringstabel van modelreglementen hier.

Modelreglement 1973

Het model splitsingsreglement uit 1973 ook wel het witte boekje genoemd. In digitale vorm kunt u dit hier lezen of in pdf hieronder downloaden.

Modelreglement 1983

Het model splitsingsreglement uit 1983 ook wel het blauwe boekje genoemd. In digitale vorm kunt u dit reglement hier lezen of in pdf hieronder downloaden.

Modelreglement 1992

Het model splitsingsreglement uit 1992 ook wel het gele boekje genoemd. In digitale vorm kunt u dit hier lezen of in pdf hieronder downloaden.

Modelreglement 2006

Het model splitsingsreglement uit 2006 ook wel het groene  boekje genoemd. In digitale vorm kunt u dit reglement hier lezen of in pdf hieronder downloaden.

Modelreglement 2017

Het model splitsingsreglement uit 2017 (MR 2017). In digitale vorm kunt u dit reglement hier lezen of in pdf hieronder downloaden.

Officieel afschrif kunt u opvragen bij het Kadaster.