Uncategorized

Cursus: Fraude in de VvE

Cursus Fraude voorkomen binnen de VvE

Fraude in de VvE.

De cursus die keer op keer actueel blijkt te zijn. Speciaal ontwikkeld voor VvE-penningmeesters, andere VvE-bestuurders, VvE-leden en VvE-beheerders

Recent is nog gebleken dat er met grote regelmaat gefraudeerd wordt door zowel de besturen binnen een Vereniging van Eigenaren als door externe beheerders. Denk alleen al aan de beheerder uit Vlaardingen die voor VvE’s voor tonnen heeft opgelicht. En wat blijkt.

Frauderen binnen een VvE is heel eenvoudig, de kans op ontdekking is heel erg klein en het blijkt ook nog eens extreem eenvoudig te zijn. Reden genoeg dus om hier een online cursus voor te ontwikkelen om deze vorm van fraude te voorkomen.

De online cursus is opgebouwd uit 7 lessen waar u zelf kunt kiezen of u de les via de video volgt of dat u de tekst zelf doorleest.

Na het afronden van deze cursus weet u welke 15 vormen van fraude binnen een VvE kunnen voorkomen, u leert ze identificeren én u leert hoe u deze vormen van fraude kunt voorkomen.

Opbouw van deze cursus

Les 1: Introductie

Les 2: Fraudekansen, fraude binnen een vereniging van eigenaren is simpel. Hoe werkt het?

Les 3: Wetboek van Strafrecht, wat zegt de wet over fraude en welke straffen staan hier op?

Les 4: Controle,  hoe kan de kascommissie van de Vereniging van Eigenaren fraude ontdekken?

Les 5: Preventie,welke maatregelen kan uw Vereniging van Eigenaren nemen om fraude te voorkomen?

Les 6: Controle en Preventie, per fraudekans wordt nader in gegaan op de preventieve maatregelen die een VvE kan nemen om deze vorm van fraude binden de Vereniging van Eigenaren te voorkomen.

Les 7: Slot, vertrouwen is goed…

 

 

Volg deze module
Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!