Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

BoekenOnderhoud & Renovatie

Top boeken over onderhoud voor de VvE

Bent u op zoek naar boeken over onderhoud die voor de VvE toepasselijk zijn? Op deze pagina zullen we alle vve boeken die aan dit onderwerp gerelateerd zijn opnemen.

Naast alle artikelen die op VvE Centraal geschreven zijn heeft u zo alvast een goed overzicht van alle VvE boeken die te koop zijn. Om u te helpen hebben we een link naar een online boekenwinkel opgenomen zodat u het betreffende boek direct kunt aanschaffen.

Wij wensen u heel veel lees plezier.

Overzicht van boeken over onderhoud

Profijtgedreven onderhoud

Profijtgedreven Onderhoud’ brengt beide werelden samen. Het boek beschouwt onderhoud als een `technomische’ (technisch-economisch) activiteit. Het beschrijft een bewezen aanpak waarmee Onderhoud zo is te organiseren dat ze aantoonbaar bijdraagt aan de winst van de organisatie, en ook aan de potentiële mogelijkheden tot product- en procesverbetering.


Asset- en onderhoudsmanagement vastgoed

Asset- en onderhoudsmanagement vastgoed richt zich op het waarborgen van een duurzame instandhouding van vastgoed. Centraal hierin staat het totale beheer- en onderhoudsproces dat voortvloeit uit de vastgoedstrategie van organisaties. In Asset-en onderhoudsmanagement vastgoed hebben de auteurs hun integrale en specialistische vakkennis gebundeld om een gestructureerd en samenhangend overzicht van het vakgebied te presenteren.
De serie Jellema Hogere Bouwkunde vormt de kern van het gehele kennisoverdrachtsproces, vanuit de theorie naar de toepassing daarvan in de praktijk.
De serie bestaat, naast het inleidende deel over de gehele bouwbranche, uit drie reeksen boeken die op elkaar zijn afgestemd: bouwtechniek, bouwmethoden en bouwproces.


Vastgoedmanagement

 

Een integrale en systematische benadering voor effectief en efficient vastgoedmanagement

Management impliceert verandering, dynamiek, sturen en regelen. Echter, vastgoed heeft sterk beperkende kenmerken. Is het eenmaal gerealiseerd, dan is het de weerbarstigheid zelve: een star product met een lange levensduur. Dit maakt een opportunistische ad hoc benadering van vastgoed volstrekt zinloos.

Integraal vastgoedmanagement neemt in onze dynamische samenleving een belangrijke plaats in. Alleen door te kiezen voor een integrale en systematische benadering van vraagstukken op het gebied van vastgoed, is een duurzaam en economisch verantwoord beheer mogelijk.

Daarnaast krijgt vastgoedmanagement een plaats in de managementcyclus, komt het huisvestingsmanagement aan de orde en worden de laatste trends geschetst. Als bijlagen zijn opgenomen de VastgoedKwaliteitsMeetlat voor organisaties en woningen, een overzicht van besturings- en kennismanagementproducten.

‘Vastgoedmanagement’ is bestemd voor vastgoedmanagers, portfoliomanagers, assetmanagers, propertymanagers, corporate real estate managers, hoofden van afdelingen verhuur, woondiensten, en hoofden huisvesting en technische zaken.


Het gebouwenpaspoort

 

Een onderzoek naar de juridische mogelijkheden om op nationaal niveau een gebouwenpaspoort verplicht te stellen en de vormgeving van een potentiële nieuwe regeling

Nederland werkt toe naar een circulaire economie, oftewel een economie waarin grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt, zonder schadelijke gevolgen voor het milieu en zonder dat daarbij restafval ontstaat. De bouwsector is een sector waar op het gebied van circulariteit grote winst te behalen valt. Het is daarom van belang dat wordt overgegaan tot circulair bouwen: het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en gebruiken van gebouwen volgens het systeem van de circulaire economie.


Technisch Gebouwenbeheer

Technisch gebouwbeheer

Ieder gebouw moet onderhouden worden, of u nu eigenaar of huurder bent. Een efficiënte en effectieve huisvesting van de gebruikers van het gebouw en het behoud van de bestaande infrastructuren staan hierbij centraal. Als verantwoordelijke voor het bouwtechnisch beheer moet u niet alleen wettelijke verplichtingen respecteren, maar u moet ook een strategie bepalen en de operationele keuzes hierop afstemmen: – Kies ik voor preventief onderhoud, correctief onderhoud of vervangingsonderhoud? Welke gevolgen heeft dit voor de dienstverlening? – Wie voert het onderhoud uit: eigen personeel of besteed ik dit uit aan externen? Kies ik in dit laatste geval voor een externe firma of meerdere firma’s? – Hoe integreer ik aanverwante beheeractiviteiten, zoals energiezorg, brandveiligheid, administratieve zorg, vastgoedstrategie, in het bouwtechnisch beheer?
In de pocket ‘Technisch gebouwbeheer’ uit de reeks facility management krijgt u de nodige handvaten aangereikt om deze vragen op doordachte wijze te kunnen beantwoorden.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.