Nationaal Energiebespaarfonds wordt Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft vanaf woensdag 22 juli een nieuwe naam: het Nationaal Warmtefonds. Het fonds verstrekt sinds 2014 de Energiebespaarlening: een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarmee particuliere woningbezitters, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren.

Van die, in de afgelopen jaren opgedane, kennis en ervaring maakt de Rijksoverheid gebruik door het warmtefonds (een afspraak uit het Klimaatakkoord) bij het Energiebespaarfonds onder te brengen. Omdat het fonds zich naast energiebesparing ook meer is gaan richten op oplossingen voor het op een duurzame manier verwarmen van de woning, is het nu tijd voor een nieuwe naam, die bovendien ook aansluit op de afspraken uit het Klimaatakkoord.

Uitbreiding van financiering

In februari 2020 zijn reeds de eerste stappen in het warmtefonds gezet met de introductie van financieringen met een looptijd van maximaal twintig jaar voor woningeigenaren en maximaal dertig jaar voor VvE’s vanaf acht appartementen (voorheen tien). De komende tijd worden de financieringsmogelijkheden van het Warmtefonds nog verder uitgebreid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de naamswijziging en wat die voor u betekent? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over de nieuwe naam.