NieuwsSoftwareVergaderingVergadering van Eigenaars

Vijf keer video vergaderen voor de VvE

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 12 mei 2020

Nu ieder sociaal contact vermeden dient te worden is het goed om te kijken naar de technologische mogelijkheden die er zijn voor VvE’s.

Natuurlijk kun je als VvE wachten tot de problemen en beperkingen van het Covid-19 over zijn. Er zijn wellicht ook alternatieven die je in kunt zetten om in ieder geval “ samen” te komen.

Kun je nog wel vergaderen?

Een optie die gebruikt kan worden is het online vergaderen. Al moeten we natuurlijk wel aangeven dat dit in basis niet voldoet aan wat er in de modelreglementen beschreven staat namelijk dat de vergadering plaats vind op een locatie.

Er zijn wel mogelijkheden om digitaal te stemmen, wanneer daar een duidelijk waarmerk aan te koppelen is, zoals blijkt uit deze VvE Rechtspraak

Hoewel er een groot aantal technologische oplossingen zijn die ingezet kunnen worden voor een virtuele vergadering beperken we ons hier tot een aantal opties waarvan wij denken dat ze Verenigingen van Eigenaren kunnen helpen. Namelijk die van Video Vergaderen.

Voordelen van Video Vergaderen

Het voordeel hiervan voor VvE’s ten opzichte van bijvoorbeeld een telefonische vergadering is de meer persoonlijke communicatie die mogelijk is. Je ziet alle leden van de VvE zoals dat ook in een “echte“ vergadering is. Daarbij is het zo dat bijna iedereen wel een tablet, telefoon of computer heeft met een camera. Het is daarmee erg toegankelijk en bijna vergelijkbaar met een fysieke vergadering. Bijkomend voordeel is dat zo waarschijnlijk meer leden deel kunnen uitmaken van de vergadering.

Video Vergadering Aanbieders

De oplossingen die we zullen vergelijken zijn:

Vijf keer Video Vergaderen voor de VvE

OplossingenMax. DeelnemersOpnemenDuurPresentatieBesluiten nemenPrijs
ExTalks100Ja40 minutenJaJa via Polls en StemmenGratis
Google Hangout/Meet250JaOnbeperktJaJa via additionele softwareGratis
Skype50JaOnbeperktJaNeeGratis
Zoho Conference25JaOnbeperktJaJaTrial
Zoom100Ja, bij pro versie40 minutenJaGratis

De autoriteit persoonsgegevens heeft ook een overzicht gemaakt van een groot aantal oplossingen voor videobellen. Hierbij is vooral gekeken naar het privacy gedeelte van de oplossingen. Klik op de onderstaande knop om dit overzicht te downloaden.

Iedere VvE heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om Video Vergaderen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met Video Vergaderen en mochten jullie een aanbieder gebruiken die niet in ons lijstje staat, geef dan een reactie en we zullen deze ook toevoegen.