Kennis van VvE Zaken

FraudeNieuws

Piraterij op bankrekening Rijswijkse VvE kon waarschijnlijk jaren lang doorgaan

Piraterij bankrekening Rijswijkse VvE kon jaren lang doorgaan

Deze week kwam weer een VvE fraudezaak aan het licht. Een Vereniging van Eigenaars in Rijswijk is al haar spaargeld kwijt. Een financieel drama voor de VvE die werd ontdekt door het nieuwe bestuur dat begin deze maand is aangetreden na een lange periode van ontevredenheid over het reilen en zeilen binnen de VvE.

Het is nog niet zeker of er daadwerkelijk over gegaan kan worden tot een vervolging. Dat moet blijken uit het onderzoek van de financiële recherche van de politie Haaglanden.

Ondanks dat een bestuurder van de VvE bleef graaien uit de pot blijft de vraag hoe deze misstanden zo lang hebben kunnen plaatsvinden. Was het de overige bestuursleden bekend dat er geld geleend werd of hebben zij geen inzage gekregen in de positie van de bankrekening. En hoe zat het met de jaarrekening en de balans van de VvE. Was er de afgelopen jaren wel een Kascommissie die de fraude wellicht had kunnen voorkomen of ontdekken?

Vaak wordt de rol van een kascommissie binnen een VvE onderschat. Situaties als die van de VvE in Rijswijk bewijzen helaas dat een Kascommissie cruciaal is en dat zij over de juiste kennis in huis moet hebben om fraude te identificeren.

Author: Redactie VvE Centraal

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!