Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Duurzaamheid & MilieuDuurzame EnergieEnergiebesparing

Bliksemstart voor de VvE Zonnecoach

Nu beschikbaar in heel Nederland

De VvE Zonnecoach heeft een geweldig eerste jaar achter de rug. De bewoners van 68 VvEstemden afgelopen jaar met de hulp van de VvE Zonnecoach voor de aanschaf van zonnepanelen. En nog eens 165 VvE’s zijn op weg naar een positief besluit.

De VvE Zonnecoach is de eerste onafhankelijke, deskundige en persoonlijke begeleider van VvE’s die zonnepanelen willen. Aanvankelijk was deze dienst gratis beschikbaar binnen het werkgebied van netbeheerder Enexis. Het aantal aanvragen liep echter zo snel op dat besloten werd om de begeleiding tegen kostprijs in heel Nederland aan te bieden. Deze stap is nodig om de komende jaren verder te kunnen groeien.

4.845 panelen

De heer K. Klont van VVE Notoaristuun en VvE Zonnecoach Richard Hesling bekijken de nieuwe -installatie met 136 zonnepanelen.
De heer K. Klont van VVE Notoaristuunen VvE Zonnecoach Richard Hesling bekijken de nieuwe -installatie met 136 zonnepanelen.

Bij de genoemde 68 VvE’s komen in totaal 4.845 zonnepanelen op de daken te liggen. Die panelen samen zorgen voor een CO2-reductie van 655.000 kilogram per jaar. Een van deze VvE’s is Notoaristuun in Grootegast, waar vorige week een zonne-installatie is opgeleverd met 136 zonnepanelen van 285 wattpiek: 40 van deze panelen produceren stroom voor de VvE zelf, de rest is verdeeld over twaalf appartementen. 

Begeleiding of adviesrapport

Vanaf nu kunnen VvE’s kiezen voor de volgende begeleidingsmogelijkheden:1. Een uitgebreid adviesrapport, compleet met legplan, businesscase en antwoorden op de meest gestelde vragen. Dit adviesrapport kost € 350,- inclusief BTW.2. Na het adviesrapport kan de VvE door naar het begeleidingstraject waarin we de eigenaren informeren en raadplegen. Dit traject zorgt voor een gedragen voorstel voor de ledenvergadering. Voor dit traject betaalt de VvE € 800,- inclusief BTW. Dit onderdeel is alleen te bestellen als u al een adviesrapport van de VvE Zonnecoach hebt.3. De laatste fase is de leveranciersselectie. Hiervoor stellen we een bestek op dat u aan verschillende leverancierskunt toesturen. Hun offertes beoordelen we met onze offertematrix. Zo krijgen we de best mogelijke vergelijking. Dit onderdeel kost € 350,- en is alleen te bestellen als u ook een adviesrapport heeft laten maken.4. Natuurlijk is het ook mogelijk om het hele begeleidingstraject af te nemen voor € 1.500,- inclusief BTW. Dit traject duurt maximaal een half jaar en bestaat uit drie delen: een adviesrapport, de besluitvorming en de leveranciersselectie van een leverancier. 

Meer informatie en aanmelden: www.devvezonnecoach.nl

Dit is een bijdrage van de VvE Zonnecoach

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.