Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Duurzame EnergieBijeenkomstenNieuwsVerduurzaming

Aardgasvrij open huis in Utrecht 17 november a.s.

Aardgasvrij open huis in Utrecht 17 november a.s.

Zaterdag 17 november wordt het eerste aardgasvrije open huis in Utrecht gehouden! Met behulp van ThuisBaas woont Sander nu sinds de zomer in een aardgasvrij appartement. Met zijn aanstekelijk enthousiasme en gedreven door idealisme om een duurzame bijdrage aan de wereld te leveren, is het in twee maanden tijd gelukt om zijn driekamerappartement van het gas af te halen. Iedereen die wil weten hoe zijn aardgasvrije appartement eruit ziet, is van harte uitgenodigd om te komen kijken in Voordorp. Verder zal er ‘Slim Samen Gesoept’ worden op inductie.

Wie overweegt om dezelfde keus te maken als Sander, kan komen proeven hoe op inductie bereidde soep smaakt, voelen hoe de infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de Instant heater het water verwarmt. Tijdens deze middag zal Marjan Minnesma van Urgenda ook aanwezig zijn. U bent welkom tussen 13:00 en 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via  [email protected], onder vermelding van ‘open huis 17 november. Wij wachten jullie op aan de A. Romerostraat. Per mail krijgt u bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.

Waarom all-electric?

Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel.De all electric oplossing bestaat uit infraroodpanelen voor verwarming, een inductiekookplaat om te koken en een instant heater voor warm tap- en douchewater. Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is vooral geschikt voor appartementen en rijtjeswoningen die een degelijke basisisolatie hebben, zoals dubbel glas, kruipruimte- en spouwmuurisolatie. Het is betrekkelijk eenvoudig om zo’n ontwerp te maken en te installeren, de apparatuur neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar.” Sander is in elk geval erg blij met de oplossing en laat u graag ervaren hoe het in zijn appartement eruit ziet en voelt.

Slim Samen Soepen in Utrecht! 

In heel Nederland wordt samen ‘gesoept’: er vinden gastvrije ontmoetingen plaats onder het genot van een kop soep. Op zaterdag 17 november is er een eerste samensoep in Voordorp! Iedereen is welkom om twee heerlijke soepen te komen proeven. We noemen deze samensoep slim omdat ze gemaakt zijn in het slimme huis van Sander Ekstijn. Verwarmen van het huis en koken gebeurd allemaal elektrisch, het aardgas is afgesloten. Op 17 november houdt Sander open huis. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe een aardgasloos huis werkt. Er staan voor de bezoekers heerlijke gas(t)vrije samensoepen klaar.
Kom ook en nodig buren en vrienden uit om samen te genieten van heerlijke herfstige soepen met krokante soepstengels.

Meer info: samensoepen.nl

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Gerelateerde artikelen
  NieuwsBijeenkomsten

  10 Oktober: Dag van de Duurzaamheid!

  NieuwsEnergieLeningen & Subsidies

  120 miljoen euro voor ‘proeftuinen’ aardgasvrije wijken. Zit uw wijk er bij?

  EnergiebesparingDuurzame EnergieVerduurzaming

  Van het gas af in een appartement, en nu in de praktijk

  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  1 Reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.