Bijeenkomsten

Informatiebijeenkomst voor eigenaar Erfgoedpand Groningen

Informatiebijeenkomst Erfgoedpanden Groningen

Gebouwen die als erfgoedpand gemarkeerd zijn in de Provincie Groningen lopen o.a. door aardbevingen behoorlijk wat schade op. Directe schade is voor iedereen zichtbaar, maar indirecte schade, door onduidelijke procedures, willekeur en onzorgvuldigheid, is minder zichtbaar. Door verschillen in benadering én bescherming als het gaat om erfgoedpanden weten gedupeerde eigenaars niet wat ze moeten doen. Om meer inzicht te krijgen organiseert de Vereniging Groninger Monument Eigenaren een informatiebijeenkomst voor de eigenaren/bewoners van gebouwd erfgoed.

Wanneer

Op 14 november organiseert de Vereniging Groninger Monument Eigenaren (VGME) een informatieavond voor eigenaren van erfgoedpanden.

Voor wie

De bijeenkomst is zeer interessant voor eigenaren en bewoners van erfgoedpanden in het bedreigde aardbevingsgebied: rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, karakteristieke panden, beeldbepalende panden en beschermde dorpsgezichten.

Onderwerpen

Welke bescherming komen deze gebouwen toe, welke procedures worden gevolgd en welke ondersteuning kan de eigenaar verwachten bij herstel van schade of versterking van het gebouw?

Deskundigen van het Erfgoedloket, de Nationaal Coördinator Groningen en TNO geven antwoord op deze en andere vragen.

Naast alle 200 leden van de vereniging zijn ook belangstellenden welkom die (nog) geen lid zijn. Vanaf 19.00 uur is men welkom bij MFC Kabzeël in Appingedam.

19:00 uurInloop
19:30 uurOpening
19:45 uurEefje van Duin van het Erfgoedloket / discussie
20:30 uurGeorgine Somer van NCG / discussie
20:45 uurPauze
21:15 uurJoram Nauta van TNO /discussie
22:00 uurAflsuiting + gelegenheid tot netwerken

Zowel leden als geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.