Leningen & SubsidiesNieuws

Subsidie voor groene daken voor VvE’s in ‘s Hertogenbosch

Groene daken bieden veel voordelen. Een dak met planten werkt onder andere isolerend en dempt geluid. Ook houdt het water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool minder belast.

De gemeente ‘s Hertogenbosch stimuleert de aanleg van groene daken met subsidie. Vanaf 1 januari 2018 kunnen Verenigingen van Eigenaars  deze subsidie aanvragen voor een bestaand dak op een gebouw, huis, appartement, garage, overkapping, carport of schuur. Woont u in een monument? Regel dan eerst een omgevingsvergunning. Als VvE ontvangt u maximaal € 5.000 subsidie.

Aanvragen

Lees de subsidieregeling Groene Daken (zie onderaan de pagina) en vraag de subsidie aan via het digitale aanvraagformulier.

• Het dak is van een particulier of een Vereniging van Eigenaars
  • Het groene dak komt op een bestaand dak (bouwjaar vóór 2014)
  • Het oppervlak van het groene dak is minimaal 20 m2

Voorwaarden buurtsubsidie (per 1 januari 2018)

Als buren tegelijkertijd uw daken groen maken? Dan gelden er per 1 januari 2018 andere subsidievoorwaarden. Een aanvraag voor een buurtsubsidie heeft minimaal 6 adressen en kent één contactpersoon. Het totale oppervlak is minimaal 20 m2.

Meer subsidieregelingen

De subsidie Groene daken mag u aanvragen in combinatie met de subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds of het waterschap Aa en Maas (zie onderaan bij Links). Beide regelingen hebben als voorwaarde dat het om een samenwerking in uw buurt gaat.

Vergoeding

Voldoet u aan de voorwaarden van de subsidieregeling, dan draagt de gemeente bij aan uw groene dak. De vergoeding bedraagt € 25,00 per m2, met een maximum van € 5.000. De subsidie wordt uitbetaald als het dak gereed is; u stuurt als bewijs een foto en de rekening in.