BijeenkomstenEnergiebesparingLeningen & SubsidiesNieuws

Energieloket Gelderland voor Verenigingen van Eigenaren van start

In Gelderland is het Vereniging van Eigenaren Energieloket van start gegaan. Dit loket steunt de Vereniging van Eigenaren (VvE) in Gelderland bij het besparen en duurzaam opwekken van energie. ‘Het is voor VvE’s vaak zoeken naar advies op maat. Dit loket helpt daarbij en adviseert over de financiering. Dat is een goede stap op weg en draagt bij aan het verduurzamen van de woningen in Gelderland’, aldus gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Ondersteunen Verenigingen van Eigenaren

In Gelderland zijn ongeveer 9.000 Gelderse VvE’s. Het VvE Energieloket Gelderland heeft informatie over beschikbare subsidies en leningen en over mogelijkheden om duurzamer te worden. Daarnaast helpen zij VvE’s bij het aanvragen van een scan. Deze scan brengt de mogelijkheden in kaart om te verduurzamen. Uitgangspunt voor de scan en het advies is de zogenaamde Nul op de Meter (NoM) aanpak. Dat betekent dat een huis evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de woning, door de gevel aan te pakken in combinatie met slimme installaties en eigen energieopwekking via zonnepanelen.

Roadshows in Gelderland

Vanaf oktober 2017 trekt het VvE Energieloket Gelderland de regio in met roadshows. Elk kwartaal staat een andere regio in Gelderland centraal. Tijdens deze informatieavonden ontvangen VvE’s informatie over mogelijkheden om te verduurzamen en over het idee van Nul op de Meter. Op maandag 30 oktober 2017 vindt een informatieavond plaats in de gemeente Lingewaard en op maandag 27 november in de gemeente Arnhem. De exacte locatie en tijd maken we bekend via de website.

Contact

Het VvE Energieloket Gelderland werkt nauw samen met de bestaande regionale en lokale energieloketten. Particulieren kunnen hier terecht met vragen over duurzamer wonen. De provincie financiert het VvE-energieloket en de scans. Het loket is in nauwe samenwerking met de tafel VvE’s van het Gelders Energie Akkoord ingericht.