BestuurBestuurstaken

De bestuurder van de VvE inschrijven bij de KvK

Inschrijven Bestuurder Vereniging van Eigenaars bij KvK handleiding VvE Centraal

De periode waarbij het volgens de modelreglementen noodzakelijk is om de jaarvergadering te houden is bijna voorbij. Een veel voorkomend punt op de agenda is de wisseling van het bestuur van de VvE. Heeft uw VvE ook een bestuurswisseling meegemaakt, leg dit dan vast in de Kamer van Koophandel. Heeft u uw VvE nog niet ingeschreven bij de Kvk doe dit dan ook direct. Hoe leest u in dit artikel.

Hoe schrijf ik mijn bestuurder in?

Voor het registeren van nieuwe bestuurders en het uitschrijven van oude bestuurders zijn de onderstaande formulieren beschikbaar. Bij deze formulieren dient u kopieën van legitimatiebewijzen van de bestuurder(s) en een eventuele gevolmachtigde (administrateur) meesturen.

De inschrijving van de functionaris.

Om een bestuurder in te kunnen schrijven bij de KvK is het noodzakelijk dat de VvE ook ingeschreven is (wordt). Het inschrijvingsnummer gebruikt u bij de inschrijving van de bestuurder. Voor het invullen van formulier 22 zijn de volgende gegevens van de bestuurder nodig. Op het formulier kunnen 3 natuurlijke personen en een rechtspersoon ingevuld worden.

• Burgerservicenummer
  • Voornamen en achternaam
  • Geboortedatum, geboorteplaats en -land
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Handtekening van de bestuurder

Vervolgens geeft u aan dat de functionaris de rol van bestuurder heeft. Tevens geeft u aan per wanneer de functionaris de rol vervult. Wat zijn de bevoegdheden van de bestuurder. Als deze ingeperkt zijn door de vergadering moet ook formulier 18 ingevuld worden. Formulier 22 kan alleen door de volgende personen worden ondertekend. Bij een nieuwe VvE kan dit alleen door een van de bestuurders of de notaris, bij een bestaande VvE dient het formulier ondertekent te worden door een van de huidige ingeschreven bestuurders of de notaris.

Wanneer u dit formulier instuurt is het ook zaak om een kopie van het legitimatiebewijs van alle nieuwe bestuurders bij te voegen en een exemplaar van uw eigen legitimatiebewijs als zijnde de ondertekenaar van het formulier.

[kleo_button title=”Download formulier 22″ href=”https://www.kvk.nl/download/Formulier-22-inschrijving-functionaris-vereniging-of-stichting_tcm109-365602.pdf” style=”highlight” size=”” ]

Author: VvE Admin