Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Professioneel Beheer

Parkmanagement in de praktijk.

KG  Parkmanagement werkt op een tiental bedrijventerrein in de regio rond Amsterdam en Haarlem. Wat Parkmanagement nu betekent in de praktijk kan ik het beste uitleggen aan de hand van een willekeurige werkdag.

De ochtend begint met het beantwoorden van e-mails en telefoontjes van verschillende klanten. Dat kan gaan om vragen van aannemers om te mogen graven op één van onze bedrijventerreinen.  Wij controleren de aanvraag en geven vervolgens toestemming om te graven en de straat te herstellen na afloop. Mocht later blijken dat dit niet goed hersteld is dan worden de herstelkosten verhaald op de aannemer. Daarna door naar een overleg met gemeente X en politie over de opstelling van een convenant om camerabewaking op een bedrijvenpark te realiseren. Voorafgaand is door ons in beeld gebracht waar de knelpunten zich voordoen op veiligheidsgebied door middel van een veiligheidsscan van het betrokken bedrijventerrein. Samen met de cijfers van politie en gemeente evalueren we de maatregelen en komen tot de conclusie dat op dit moment het installeren van tijdelijke camera’s noodzakelijk is. De afspraken tussen alle partijen leggen we vervolgens vast in een convenant.

Na een gezamenlijke lunch met collega’s, waar we met elkaar overleggen over wat er speelt op de verschillende terreinen stap ik in onze inspectie auto voor een schouwronde over 1 van onze bedrijventerreinen. Afwijkingen worden vastgelegd met onze Schouwapp en spoedeisende zaken (bijvoorbeeld schades) handelen we direct af met gemeente of laten we herstellen door 1 van de aannemers die voor ons werkzaam zijn in de openbare ruimte. Soms spreek je met een van de bedrijven af een parkeer- of opslagprobleem op te lossen. Korte lijnen en heldere afspraken zijn daarvoor van belang. Een ondernemer wil graag duidelijkheid over wat wel en niet kan. En als iets niet kan dan leggen we ook uit waarom.

De rest van de dag bezig met aanpassen van onderhoudsbestekken, controleren van facturen en nabellen van afspraken. Kortom een veelzijdige klus waarbij geen dag hetzelfde is.

Dit is een bijdrage van

Gerelateerde artikelen
Software

Werken in de Cloud, wat is het en waarom moet je er gebruik van maken?

BeheerDienstverlenerProfessioneel Beheer

Met deze 7 vragen kiest u de juiste VvE beheerder.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.