Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Workshop Energie besparen met uw vereniging van eigenaren

Steeds meer woningeigenaren maken hun huis energiezuiniger. Maar het ligt ingewikkelder als je lid bent van een vereniging van eigenaren (VvE). Daarom organiseert U-Thuis – een samenwerking tussen 15 gemeenten in de regio Utrecht – opnieuw de gratis cursus ‘energiebesparen voor VvE’s’. De cursus werd in 2016 voor het eerst gehouden en krijgt door grote belangstelling dit voorjaar een nieuwe ronde.

Cursus

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, waarop telkens een ander thema centraal staat: financiën, proces, en techniek. Met inbreng van verschillende experts gaan we in op vragen als: Welke maatregelen passen bij de woningen? Hoe kunnen energiebesparing en duurzame energie in onderhoudsplannen worden meegenomen? Welke ambities passen binnen de begroting van de VvE? En welke stappen zijn nodig om andere leden mee te krijgen?

Het programma is samengesteld in samenwerking met VVE Belang en verschillende VvE’s in de regio.
De cursusavonden zijn op woensdag 29 maart (Financiën), dinsdag 18 april (Draagvlak & Proces) en dinsdag 9 mei (Techniek). De bijeenkomsten zijn ook los van elkaar te volgen. De avonden vinden plaats  op verschillende plekken in de regio. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de NMU:  Daar staat ook extra informatie over het programma.

Opstartbegeleiding voor VVE’s

Voor VvE’s die na de cursus door willen met het verduurzamen van hun complex, of specifieke vragen hebben, biedt U-Thuis dit jaar de mogelijkheid om tijdelijke opstartbegeleiding te krijgen. Op basis van enkele energiegesprekken met een expert krijgt u een globaal advies waarin inzichtelijk wordt gemaakt wat voor u de beste vervolgstappen zijn. Zo kunt u een beeld krijgen van de mogelijkheden in de situatie van uw VvE.

De gemeenten die samenwerken in U-Thuis zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.