Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

NieuwsOnderhoud

Hout op uw galerij en arm aan onderhoud? Dat kan bij PAM

Beeld hout composiet bekleding galerij VvE

PAM heeft een Hout Composiet Systeem (HCS-60) aan het assortiment toegevoegd. Het systeem heeft als toplaag een hout composiet plank, wat op een uniek aluminium onderbouwsysteem wordt bevestigd.

Onderbouw is belangrijk

Vooral dat onderbouwsysteem is namelijk zeer belangrijk. Want, hout composiet planken zijn er in zeer veel verschillende kwaliteiten, maar één ding hebben ze allen gemeen: veel uitzetting, maar ook enige zwelling als gevolg van vocht. Op zich zijn deze producteigenschappen geen probleem, maar als de planken niet goed “op de plaats” worden gehouden, dan vertoond de vloer na enige tijd veel werking. Vaak worden vergelijkbare planken met clips en zelftappers vastgezet, die zich los kunnen werken, waardoor de klemkracht vervalt en de plank vrij spel heeft.

Veiligheid

Bij PAM staan veiligheid en betrouwbaarheid echter bovenaan. Ons HCS-60 heeft daarom een gepatenteerde klem in het aluminium onderbouwsysteem. Deze klem wordt met een bout en een hamerkopmoer bevestigt; de klemkracht is groot en de bout werkt zich niet los, zodat ook de plank op de plek geklemd blijft zitten. Werking en vervorming van planken worden hiermee voorkomen.

Vanzelfsprekend heeft PAM het Hout Composiet Systeem uitvoerig laten testen bij erkende keuringsinstanties. De brandveiligheid, maar ook de stroefheid zijn beide met een goed resultaat afgerond. De testresultaten zijn vanzelfsprekend in te zien.

Contactgeluid

In het systeem is een ontkoppeling van contactgeluid opgenomen. De ontkoppeling is gerealiseerd door een demper van ca. 5 mm. Deze is in de steun onder het aluminium onderbouwframe aangebracht en voorkomt het doorgeven van geluid aan de betonvloer. Het loopgeluid over de galerij dringt hierdoor niet of nauwelijks door in naast, onder- of bovengelegen woningen.

Toepassing

Het HCS-60 systeem kan en mag op zowel galerijen als ook op balkons worden toegepast. Het is standaard leverbaar in hoogtes van 60 tot 195 mm. Er zijn vier verschillende prints leverbaar: geborsteld, houtnerf, kleine trapeziumvorm en grote trapeziumvorm. En elke printsoort is leverbaar in de kleuren: bruin, wengé en grijs. Op deze vloeren geeft PAM een garantie van vijf jaar.

Ervaring

Inmiddels wordt het HCS-60 systeem veelvuldig toegepast op galerijen en balkonvloeren. Op de foto ziet u een galerij in Heerlen uitgevoerd met dit nieuwe systeem. PAM Galerij- en balkonverhoging heeft in Heerlen de opdracht vergund gekregen om de galerijen en balkonvloeren van 4 flats aan de Heerlerbaan met dit systeem te verhogen. In totaal betreft het ca. 10.000 m² vloer. Het is een onderdeel van een grootschalige en fraaie renovatie van de flats.

 

Dit is een bijdrage van:

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.