Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

De bouw blijft groeien

Bouw trekt weer aan

Tijd voor een nieuw dak of kunnen de kozijnen wel een likje verf gebruiken? Het aanbod handige klussers is enorm, dus welk bouwbedrijf neem je in de arm en hoe staat deze sector er eigenlijk voor?   

220 verschillende bouwbedrijven lieten zich ondervragen over de stand van zaken binnen hun sector. Opvallend: Klanttevredenheid staat in 2017 niet langer op het prioriteitenlijstje. Winstgroei is prioriteit nummer één. Financieel is het de bouwsector dit jaar voor de wind gegaan en nu moet er worden gewerkt aan het behouden van die groei.  De bouw was in het afgelopen kwartaal de sterkst groeiende bedrijfstak in Nederland. De omzet stijgt al  twee jaar achter elkaar en de vooruitzichten zijn ook goed, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek in zijn Kwartaalmonitor Bouw. Volgens de cijfers neemt het aantal faillissementen af in de bouw en is de financiële positie van bouwbedrijven steviger dan in voorgaande jaren. Uitzonderingen zijn bedrijven in Flevoland en Drenthe. Daar steeg het aantal faillisementen juist, met 29% in Flevoland en 13% in Drenthe. Goede voornemens dit jaar zijn betere kwaliteit leveren,  inspelen op klantbehoeften en betrouwbaarder te werk gaan.

Betaalmoraal moet omhoog

Wat betreft dat laatste ligt de bal bij de klant: De betaalmoraal moet omhoog, vinden de ondervraagde bouwbedrijven. Facturen worden vaak niet binnen een maand betaald, zoals de norm voorschrijft . 27% vindt dat het in 2016 al wát beter gaat, maar nog lang niet alle afnemers houden zich aan hun afspraken.Als afnemer kun je de bouwbranche dus een steuntje in de rug geven.  Goede afspraken maken en de betaaltermijnen zo laag mogelijk houden, dat scheelt beide partijen een hoop onbehagen.

Positiever dan ooit

Twjfelt u al maanden wanneer het tijd is om het dak te laten dekken,  ongedierte te laten bestrijden of een garage te installeren? 2017 is een goed jaar.  De respondenten zelf zijn in ieder geval positief over hun huidige en toekomstige prestaties. Het vertrouwen van ondernemers  in de bouw is zelfs groter dan ooit, schrijft het CBS.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.