Software

Werken in de Cloud, wat is het en waarom moet je er gebruik van maken?

De ‘Cloud’ staat hier eigenlijk voor ‘internet’ en deze term is afkomstig uit het Engels. Consultants tekenen het internet al sinds het ontstaan als een wolk… Het aanbieden van applicaties in de ‘Cloud’ wordt ook wel Software-as-a-Service genoemd (SaaS).

Cloud Computing bied interessante mogelijkheden, wat zijn dus de voordelen voor u?

PRIJS

De voornaamste reden voor beheerders om over te stappen van lokale infrastructuur naar Cloud diensten zijn kostenbesparingen. Zo hoeft men niet meer te investeren in een eigen server of software en heeft geen It beheer kosten meer. Ook hoeven er geen zware computers te worden aangeschaft, omdat alle processen online draaien.

MOBILITEIT

Vertraging, files, noodweer. Op jaarbasis missen medewerkers heel wat productieve uurtjes omdat ze verlaat op kantoor zijn. Cloud computing maakt dat de huiskamer kan getransformeerd worden tot werkplek. Omdat gegevens en toepassingen overal toegankelijk zijn, kan men flexibel en locatie onafhankelijk werken.

VEILIGHEID

Uw data staat niet langer op de harde schijven van uw PC of laptop, maar wordt ondergebracht in een beveiligd datacenter waar de Cloud servers draaien. Hackers en virusbrouwers zullen daar niet snel binnen dringen, aangezien datacenters meer kennis en middelen ter beschikking hebben en maximaal in veiligheid investeren. Ook het kopiëren van de harde schijf of het stelen van laptops zal niet voor problemen zorgen.

BESCHIKBAARHEID

Kleine ondernemers hebben dikwijls één eigen server draaien in de bezemkast. Zodra er iets fout gaat in de hardware betekent dit dat men geen toegang meer heeft tot de IT omgeving. Een Cloud dienst draait op meerdere servers waardoor een calamiteit de ondernemer niet buiten het systeem sluit. Men kan dus altijd blijven doorwerken.

ONDERHOUD

Het blijft ieder jaar een tijdrovend en kostbare bezigheid: Het vernieuwen van de softwarelicenties, software updates en hardware onderhoud. Cloud computing maakt gebruik van online software die automatisch wordt ondehouden en bijgewerkt door de provider. Dit scheelt tijd en geld, ook omdat hiervoor geen eigen personeel meer hoeft te worden ingeschakeld.

Door het scala aan voordelen heeft Cloud computing de toekomst.

GateBeheer – De enige echte cloudoplossing voor VvE & Vastgoedbeheer

Wilt uw meer weten? Stuur ons een bericht [email protected] of bel direct 077-3968823 om een afspraak te maken.

GateBeheer Pro Abonnementen Lees meer →

Over de auteur

GateBeheer is de professionele software oplossing voor uw VvE-Beheer werkzaamheden. Het geeft u en uw collega’s de hulpmiddelen die nodig zijn om alle werkzaamheden voor uwklanten op elkaar af te stemmen en te beheren. Van Relatie- tot Personeelbeheer en van Financieel tot Technisch beheer, met het inzicht dat u nodig heeft om slimme beslissingen te nemen. GateBeheer is de software oplossing die u zoekt.
  Gerelateerde artikelen
  VvE Rechtspraak - Beheer van de VvE

  Ontevreden over VvE Beheerder? Daar is wat aan te doen

  Professioneel Beheer

  Parkmanagement in de praktijk.

  Bestuur

  Decharge aan het bestuur van de Vereniging van Eigenaren

  BeheerDienstverlenerProfessioneel Beheer

  Met deze 7 vragen kiest u de juiste VvE beheerder.

  Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.