Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Ingezonden brief Laveren door veld van mijnen omtrent VvE’s

Recent is er een artikel verschenen in een landelijk dagblad over het wel en wee van Verenigingen van Eigenaren. Als reactie hierop heeft Stichting VVErtimago een open brief geschreven. Hieronder hebben we de brief van Stichting VVErtimage opgenomen.

 

Geachte mevrouw Kleijwegt,

Wij hebben met verbazing uw artikel gelezen omtrent de activiteiten van VvE beheerders. Volgens ons heeft u totaal geen onderzoek verricht om dit te kunnen staven. Zoals bekend mag worden verondersteld is in 2012 de Branchevereniging voor VvE Beheerders opgericht (BVVB), waarvan de aangesloten bedrijven een gedragscode dienen te ondertekenen. Daarnaast zijn er ook beheerders die geen lid zijn van een brancheorganisatie maar uitstekend hun werk verrichten. Door het gebruik van de huidige software hebben de eigenaren volledig inzicht in de financiële positie van de vereniging van eigenaars.

Het is juist aan te bevelen in verband met continuïteit van het beheer van de VvE dit uit te besteden aan een professioneel beheerkantoor. In de praktijk komt het namelijk veel voor dat er binnen de vereniging van eigenaars geen bestuur kan worden gevormd omdat niemand interesse hier voor heeft. Tevens is het zo dat er modelreglementen zijn die het niet eens mogelijk maken om een bestuur te benoemen en die alleen maar een bestuurder kennen. Dit blijkt ook uit het feit dat Algemene Leden Vergaderingen slecht worden bezocht. Daarbij gaat er namelijk ook veel fout omdat er onjuiste vergaderbesluiten worden genomen in strijd met de Akte van Splitsing, door het ontbreken van de deskundigheid. Er zijn diverse mogelijkheden voor het volgen van opleidingen w.o. de cursus Professioneel VvE Beheer van de Vastgoed Business School te Eindhoven.

Wij adviseren u in de toekomst meer bronnen te raadplegen dan dat u nu heeft gedaan. U kunt ons altijd benaderen voor meer informatie omtrent het beheren van VvE ‘s.

Met hartelijke groet,

 

Piet van Herwijnen

St. VVErtimago

Over de auteur

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..
  Gerelateerde artikelen
  ProductinformatieNieuws

  Flexibele toegangsverificatie met je mobiel

  VvE Rechtspraak - Besluitvorming

  Wanneer mag een VvE digitaal stemmen?

  VvE BeheerProfessioneel Beheer

  VvE bestuur en beheerder niet op een lijn.

  VerduurzamingDak

  Een retentiedak, wat is het en welke systemen zijn er?

  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.