Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Beoordeling

Review eTwist, verdraaid slim te bedienen, van Remeha

eTwist Product Review

Oktober is al weer ver gevorderd en de kou staat voor de deur. Wat kun je  als eigenaar van een appartement allemaal doen om het leven aangenamer te maken. Met deze vraag kom je al snel bij domotica uit en wanneer het kouder wordt is het eerste waar aan gedacht wordt de verwarming. Een voorbeeld van domotica op dit terein n is de digitale thermostaat van de CV installatie. Een mooi voorbeeld hiervan is de eTwist van Remeha. Een digitale thermostaat die je gemakkelijk via je mobieltje kunt aansturen.

Remeha heeft ons twee thermostaten gegeven. Een om zelf te ervaren hoe de eTwist in gebruik is en een thermostaat die we de ze maand mogen verloten onder onze lezers en volgers. Mocht je kans willen maken op deze eTwist, deel dan jouw reden waarom jij vindt dat we jouw het exemplaar wat we getest hebben moeten toesturen op onze Facebookpagina of abonneer je op onze nieuwsbrief om kans te maken op de andere thermostaat.

Onze ervaring

De eTwist bestaat uit de  thermostaat met grondplaatje en gebruiksaanwijzing en in het andere doos zit de Gateway ofwel het kastje wat de CV gaat aansturen. Mocht je al een CV met Gateway hebben dan is de bijgeleverde gateway niet nodig. Deze Gateway is OpenTherm gecertificeerd wat inhoud dat het niet noodzakelijk is om een CV ketel van Remeha te hebben. De eTwist kan aangesloten worden op iedere CV ketel die OpenTherm gecertificeerd is.

De begeleidingsfilmpjes die gemaakt zijn door Remeha geven duidelijk weer welke stappen u of uw installateur moet doen om de eTwist te koppelen. De eerste stap is natuurlijk het koppelen van de eTwist met de verwarmingsketel. Zodra dit gebeurt is kunt u de eTwist instellen en is deze klaar om te gebruiken.

Bediening op afstand

Naast het stijlvolle design zit een groot voordeel van de eTwist in de mogelijkheid om deze thermostaat op afstand te bedienen. Bij de installatie is er een verbinding gemaakt met uw Wifi netwerk.  Hierdoor is het mogelijk om altijd en overal via uw telefoon of tablet de eTwist te bedienen. De app is gemakkelijk naar de app store van Apple iTunes of  Google Play  te  downloaden. Vervolgens kun je de telefoon verbinden met de thermostaat.

De app van de eTwist

eTwist App Menu Remeha

App Menu eTwist

De app is erg gebruiksvriendelijk ingericht. Het spreekt voor zich en helpt je ook om de thermostaat zo in te stellen dat het je dagelijkse ritme thuis onthoudt. Alle belangrijke functies zijn direct beschikbaar en mocht je aanpassingen in het programma door willen voeren dan is dat zeer eenvoudig via de app te doen.

Het is het in de toekomst mogelijk om meerdere zones in te richten waar je via de app gemakkelijk toegang toe hebt. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, de werkkamer of de kelder. Naast het instellen van de temperatuur geeft de app per dag, week, maand of jaar aanvullende informatie over het verbruik van de ketel voor zowel de verwarming als voor het warm water.

Conclusie

De opkomst van het gebruik van apps om het leven in een appartement te verbeteren is al een tijdje bezig en de eTwist is een mooi voorbeeld hoe domotica ons leven aangenamer en makkelijker kan maken. Zowel vanuit huis, maar ook via de mobiele telefoon waarmee je eenvoudig je appartement op de juiste temperatuur hebt wanneer je verwacht thuis te komen.

Instructievideo’s

Wilt u weten hoe eenvoudig de thermostaat te installeren en in gebruik is bekijk dan deze video’s.

Installatie

App Gebruiken

Download de app

artboard-1 google-play

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.