Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

EnergiebesparingFinancieelLeningen & Subsidies

60 miljoen subsidie voor energiebesparing bij VvE’s

Appartementeigenaren die zelf in hun appartement wonen, kunnen vanaf 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 subsidie van het Rijk aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit kan via RVO.nl en de voorwaarde is dat u ten minste twee verschillende soorten isolatie gaat toepassen zoals isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar . Deze loopt van 15 september tot 1 maart 2017.

Verenigingen van eigenaren

Naast het individueel aanvragen van subsidie kunnen verenigingen van eigenaren (VvE’s) voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Specifiek voor VvE’s is er subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Maatregelen in woning of gebouw

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem.

Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van € 4.000 bovenop de subsidie. Het is erg interessant voor VvE’s om hier naar te kijken gezien het feit dat bij deze bonus bij verenigingen van eigenaren per appartement wordt berekend.

Energiebespaarlening

Het is mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n Energiebepaarlening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is de Investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar.

De Staatscourant publiceerde de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ op 1 september 2016.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  1 Reactie

  • Pingback: Quickscan verduurzaming | Marsaki VvE en Vastgoedbeheer

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.