Leningen & SubsidiesNieuws

Subsidie veilig wonen voor VvE’s in Utrecht

Veiligheid is een belangrijk thema voor de gemeente Utrecht, iets wat zij graag stimuleert. Voor VvE’s is het mogelijk om gezamelijk een subsidie aan te vragen voor het verbeteren van de beveiliging van het complex.

Eigenaren van bestaande koopwoningen kunnen subsidie aanvragen wanneer zij hun woning laten beveiligen volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en daarmee het certificaat Veilig Wonen krijgen.

De subsidie is een vergoeding van 33% van de kosten voor de maatregelen. De controle en certificaatkosten krijgt u volledig vergoedt tot maximaal €72,50. In totaal kan u niet meer dan €400,00 subsidie krijgen. Als uw woning bij controle al blijkt te voldoen aan alle eisen, kunt u toch subsidie krijgen voor de kosten van de controle en het certificaat.

Een vereniging van eigenaren (VvE) kan subsidie aanvragen voor meerdere woningen tegelijk. Voorwaarde is dat 60% van de VvE bestaat uit eigenaar-bewoners. Bewoners van complexen met voornamelijk huurders komen dus niet in aanmerking voor de subsidie.

Bent u huurder van een woning?

Huurders van een Utrechtse woningcorporatie kunnen voor een vergoeding contact opnemen met hun corporatie. Meer informatie vindt u in de flyer Politiekeurmerk Veilig Wonen (pdf, 66 kB).

Hoe werkt het?

1. Vraag eerst een offerte en een preventieadvies aan bij een PKVW-erkend beveiligingbedrijf.
  2. Beslis dan of u de maatregelen wilt laten uitvoeren en geef opdracht.
  3. Na uitvoering, controle en goedkeuring van uw woning volgens de eisen van het Politiekeurmerk ontvangt u van het beveiligingsbedrijf het certificaat Veilig Wonen.
  4. Daarna kunt u de subsidie aanvragen. Als de aanvraag volledig is, ontvangt u binnen 4 weken een besluit.

Subsidie aanvragen

Stuur uw subsidieaanvraag op via het online aanvraagformulier subsidie.

Online aanvraagformulier subsidie DigiD (voor particulieren)

Voeg de volgende stukken toe aan uw aanvraagformulier:

• een kopie van het certificaat Veilig Wonen
  • een kopie van de facturen
  • een kopie bankafschrift met IBAN. Wij maken de subsidie over naar dit rekeningnummer
  • bij een aanvraag namens een VvE: een kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel

Wilt u hulp of advies bij uw aanvraag?

Neem gerust contact op met het subsidiebureau via [email protected] of 030 – 286 33 36.

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..
    Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!