Duurzame EnergieLeningen & Subsidies

Vraag als VvE in Alphen aan de Rijn een stimuleringslening aan voor duurzame maatregelen

Stimuleringslening Alphen aan de Rijn

Misschien denkt u als eigenaar of bewoner van een appartement in een Vereniging van Eigenaars (VvE) al langer na over energiebesparende maatregelen aan uw woning of de aanschaf van zonnepanelen of zonneboiler maar kunt u de kosten niet in één keer opbrengen.

Als particuliere huiseigenaar in Alphen aan den Rijn kunt u in dat geval gebruik maken van twee mogelijkheden:

• de gemeentelijke duurzaamheidslening tegen een gunstige (zeer lage) rente
  • de landelijke energiebespaarlening

Gemeentelijke duurzaamheidslening

Met de gemeentelijke duurzaamheidslening kunt u uw woning energiezuiniger maken. Hiermee bespaart u energie, verbetert u uw wooncomfort en spaart u het milieu! Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen bijdragen aan het waardebehoud van uw woning. Dankzij de lening hoeft u de kosten hiervoor niet in één keer op te brengen. U kunt de lening afbetalen in 10 jaar (lening tot € 7.500,–) of vijftien jaar (lening boven € 7.500,–). Bovendien leent u tegen een aantrekkelijke rente (het rentepercentage is afhankelijk of de lening in 10 jaar of 15 jaar de lening wordt afbetaald).

De gemeentelijke regeling is vastgelegd in de Verordening Duurzaamheidslening en vraagt u aan bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Om een duurzaamheidslening aan te vragen kunt u als particulier huiseigenaar dit formulier gebruiken: Aanvraagformulier duurzaamheidslening.

Stimuleringslening voor huurders of VvE’s

Duurzame Stimuleringslening voor huurders en VvE’s. De gemeenteraad van gemeente Alphen aan den Rijn heeft in mei 2014 een Verordening stimuleringslening vastgesteld waarmee oa. huurders, verenigingen van eigenaren (VvE) en coöperaties gebruik kunnen maken van een gunstige regeling om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Om een stimuleringslening aan te vragen kunt u als huurder, VvE, (sport)vereniging of school het aanvraagformulier stimuleringslening indienen bij de gemeente. Om een stimuleringslening aan te vragen kunt u als huurder, appartementseigenaar of VvE dit formulier gebruiken: Aanvraagformulier stimuleringslening Het formulier en meer informatie over de Verordening stimuleringslening is te vinden op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl