Tweede VvE in Amstelveen krijgt subsidie (WMO) voor automatische deuropeners

Eind 2015 heeft de gemeente geïnvesteerd in een collectieve woonvoorziening voor de terrasappartementen Luttickduin. De Vereniging van Eigenaren (VvE) kon middels een subsidie begin 2016 automatische deuropeners laten aanbrengen, waardoor het appartementencomplex levensloopbestendig is geworden. In navolging hierop is er een oproep geplaatst waarbij andere VvE’s in Amstelveen werden aangespoord om bij problemen van toegankelijkheid binnen hun appartementencomplex zich bij de Gemeente Amstelveen te melden.

De VvE van het appartementencomplex Vijverblok aan het Veenendaalplein heeft zich na deze oproep tot de gemeente gewend en heeft een beschikking in ontvangst mogen nemen met daarin opgenomen dat zij 25%, in totaal € 2.689, gesubsidieerd krijgen voor het aanbrengen van elektrische deuropeners.

Door het college zijn nadere subsidieregels voor het toegankelijk kunnen maken van woongebouwen vastgesteld. De gemeente kan nu subsidie verstrekken voor voorzieningen die bijdragen aan de toegankelijkheid van woongebouwen. Per Vereniging van Eigenaars kan 25% subsidie aangevraagd worden ofwel met een maximum van circa € 10.000,-  en een subsidieplafond van € 50.000,-. Hiermee zorgt de Gemeente Amstelveen ervoor dat ouderen in Amstelveen die langer thuis willen blijven wonen, dat ook daadwerkelijk kunnen.