Man plundert kas Vereniging van Eigenaars

Een Veendammer (36)heeft als boekhouder van de Vereniging van Eigenaren flatgebouw Iddekingeweg in Groningen bijna 40.000 euro euro verduisterd.

De man kreeg van de politierechter werkstraf van honderd uur en voorwaardelijke cel van een half jaar. En hij moet zich laten behandelen.

De Veendammer deed klussen voor de vereniging. Van eind maart tot begin juni 2015 was hij ook financieel administrateur. Tot 24 keer toe sluisde de boekhouder geldbedragen over naar zijn eigen rekening. Hij besteedde het aan aflossing van een belastingschuld, levensmiddelen en nieuwe meubels. Toen was de kas leeg. Het gebouw kon niet meer worden onderhouden. De vereniging van eigenaren deed aangifte.

De Veendammer had veel spijt, zei hij tijdens de zitting. Een kantonrechter besliste eerder dat het geld terug moet worden betaald, maar de man betaalt mondjesmaat. Hij beloofde de benadeelden beterschap.

Bron: DVHN