Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Conflict binnen de VvE door jonge comazuipers

Vorige week belandden vier jongeren tussen 13 en 15 jaar in het ziekenhuis na een avond gevuld met alcohol en wiet. Toen buren zagen dat twee van hen buiten bewustzijn waren, belden ze 112. Ambulances hebben de jongeren vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. In het huis waren tijdens het feestje in Bergen op Zoom geen volwassenen aanwezig. Volgens de moeder van het 14-jarige meisje had het een rustig verjaardagsfeestje met twaalf gasten moeten worden. Ze had niet verwacht dat er alcohol en wiet in het spel zou zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Het ziekenhuis waar de jongeren naartoe zijn gebracht had nog nooit zoveel jonge ‘comazuipers’ tegelijk gezien. Ook verslavingsinstelling Novadic-Kentron vindt het een schokkende en uniek situatie.

De moeder van het meisje zegt dat ze normaal gesproken niet veel overlast veroorzaken op een krakende deur en laat draaiende wasmachine na. Echter spreken andere flatbewoners en de bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren (VvE) dit tegen. Ze snappen ook niet dat de moeder haar 14-jarige dochter alleen achterlaat. Het is volgens hen schokkend dat er voldoende alcohol aanwezig was om vier van de twaalf jongeren in het ziekenhuis te laten belanden. De VvE wil nu in gesprek met de eigenaar van het appartement, want deze is niet van de vrouw en haar twee kinderen. “Deze zaak krijgt nog wel een staartje. Veel bewoners hebben geëist dat zij de woning uitgaan”, zegt bestuurslid van de VvE Julia.

De jeugdagent stelt een onderzoek in naar het incident en bekijkt daarbij eventueel de beveiligingscamera’s. Op dit moment is gemeentewoordvoerder Erwin Stander in overleg met de ouders van de betrokken kinderen, politie, GGD en verslavingszorg. Hij denkt dat de betrokkenen ernstig genoeg gestraft zijn, maar eventueel verder optreden kan nodig zijn. De behalend kinderarts heeft tevens contact gezocht met de ouders en is in gesprek met Novadic-Kentron. De verslavingsinstelling bepaalt of de jongeren nazorg nodig hebben. Ze hebben inmiddels een HALT-straf opgelegd gekregen.

Bron:Nationale Zorggids

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Gerelateerde artikelen
  GeschillenNieuws

  Wet aanpak woonoverlast en de Vereniging van Eigenaars

  VerhurenNieuws

  Nieuw model huurovereenkomst woonruimte 2017

  JurisprudentieOverlast

  Besluit ontzegging gebruik appartement door eigenaar.

  Nieuws

  Burenoverlast kan sneller worden aangepakt

  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.