Kennis van VvE Zaken

VvE Centraal

Kies de juiste software voor het beheer van de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Het kiezen van de juiste software kan u veel tijd en moeite besparen. Maar laat het nou net zo zijn dat het zoeken naar de juiste software veel tijd en moeite kost. Er zijn veel verschillende aanbieders actief en het is moeilijk om door de commerciële teksten heen de verschillen tussen de betreffende aanbieders te vinden. Kies daarom altijd voor een aanbieder die een demo aanbiedt, dit scheelt u veel leeswerk en door het gebruik van de demo schetst u makkelijk uw eigen beeld. De betere aanbieders zullen altijd een demo vrijgeven op hun website.

Wat is belangrijk aan software voor VvE?

Als u al gebruik maakt van software om uw VvE te beheren dan weet u ongetwijfeld al wat er belangrijk is voor u. Toch heeft u misschien nog niet gedacht aan de nieuwe mogelijkheden die door technologische ontwikkelingen tot stand zijn gekomen. Wanneer u voor het eerst overweegt software te gaan gebruiken om uw VvE te beheren is het helemaal moeilijk een keuze te maken. Daarom zetten we hier voor u alle mogelijkheden op een rijtje.

Boekhouding, administratie of toch een volledig geïntegreerde oplossing?

Er wordt veel software aangeboden waarmee men enkel boekhouding of administratieve werkzaamheden kan uitvoeren. Sommige van deze software wordt zelfs gratis aangeboden. Voor het beheer van een of meerdere VvE heeft u echter met meer specifieke zaken te maken. Van het berekenen van de ledenbijdragen tot het opstellen van de afrekening en alles wat daar tussenin valt zoals relatiebeheer, communicatie, onderhoud en documentenbeheer. Er zijn een aantal professionele aanbieders actief die volledig geïntegreerde oplossingen bieden zoals Twinq, Informant en GateVvEM.

Cloud

Steeds meer worden oplossingen in de cloud aangeboden. Dit betekent dat er geen aparte software meer op uw computer geïnstalleerd wordt maar dat de gegevens worden opgeslagen op een externe server waar u 7 dagen per week vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij kan. Belangrijk is dat de software platform onafhankelijk is zodat het niet uit maakt vanaf wat voor een apparaat u de software raadpleegt.

Prijzen

De prijzen voor software om uw VvE te beheren lopen sterk uiteen. Zoals gezegd bestaan er zeer beperkte gratis boekhoudprogramma’s maar deze komen sterk overeen met een administratie in Excel. Wanneer u voor een beter en efficiënter beheer van uw VvE wilt gaan kunt u beter kiezen voor een volledig geïntegreerde oplossing. Ook hier verschillen de prijzen van 10,- euro tot 50,- euro per maand per VvE.

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!