Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

BijeenkomstenNieuws

Blokverwarming van de VvE, Voorbij de Warmtewet

Jarenlang is er weinig aandacht geweest voor centraal gestookte installaties beter bekend als blokverwarming. Investeringen beperkte zich vaak tot het verhelpen van lekkages, oplossen van klachten en de noodzakelijke vervanging van de oude cv-ketel(s). De stijgende gasprijzen en de komst van de warmtewet heeft ervoor gezorgt dat de ondeugdelijke staat van veel cv-installaties aan het licht komt. Steeds vaker laten VvEen en woningencorporaties een energieplan opstellen om te bepalen welke maatregelen ze de komende jaren moeten nemen.  Een goed energieplan belangrijk om de woonlasten beheersbaar te houden en de waarde van de woning te beschermen.

Blokverwarming van een VvE

Comfortklachten, klachten over geluid en een hoog energieverbruik hebben er toe geleid dat in veel woongebouwen afscheid is genomen van blokverwarming en de keuze is gevallen op een individuele cv-ketel per woning. Toch blijkt blokverwarming voor appartementen en flatgebouwen een schot in de roos, met name technisch gesproken.Een toenemende voorkeur voor installaties met een centrale warmtepomp of andere opwekkers van duurzame energie wijst zelfs op een heuse terugkeer van collectieve systemen.

Bijeenkomst Voorbij de Warmtewet

Hoe wordt het onderwerp blokverwarming binnen uw organisatie belicht en wat is uw zienswijze naar de toekomst ? Wij nodigen u uit om met een heldere blik op het probleem en kijkend naar de financiële haalbaarheid verschillende oplossingen met elkaar te vergelijken. Specialisten van Bloem Installatieadvies, Danfoss, Spirotech en Techem, adviseren u graag over een passende strategie die voor uw situatie leid tot een lager energieverbruik en onderhoudskosten.

Schrijf u in voor de bijeenkomst op 16 februari in Utrecht via www.voorbijdewarmtewet.nl

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.