Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Door financiële misstanden is VvE € 81.000 kwijt.

VvE Centraal staat de laatste tijd helaas een beetje in het teken van fraude en financiële misstanden. Vorige week  was het Veghel waar een voor € 59.000 werd gefraudeerd. We hebben een checklist gepubliceerd die gaat over fraude en vandaag in het Eindhovens Dagblad blijkt het weer raak. Dit maal is het minimaal een VvE in Gemert die door financiële misstanden voor € 81.000 is opgelicht.

Het blijkt hier om een financieel advies bureau te gaan die oa. de financiën voor deze VvE een meerdere gedupeerden beheerde. In totaal wordt de eigenaar ervan verdacht voor enkele honderdduizenden euro’s aan schade te hebben aangericht bij deze Vereniging van Eigenaars en andere gedupeerden.

Uit berichten van Omroep Brabant lijkt het er op dat hij van zeker vier Verenigingen van Eigenaars geldt heeft “geleend” om zijn bedrijf uit te breiden. In het zelfde bericht wordt tevens aangegeven dat de adviseur ook het bewind voerde voor een aantal senioren en dat zij wellicht ook de dupe zijn van de praktijken van de adviseur.

Het blijft voor iedere VvE zaak om ervoor te zorgen dat deze situatie voorkomen wordt. Loop de checklist langs, bekijk waar u als VvE staat, beveilig uw banktegoeden en neem indien nodig actie. Daarmee voorkomt u als VvE de fraude niet, maar maakt de gelegenheid wel een stukje minder aantrekkelijk.

 

 

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.