Door financiële misstanden is VvE € 81.000 kwijt.

VvE Centraal staat de laatste tijd helaas een beetje in het teken van fraude en financiële misstanden. Vorige week  was het Veghel waar een voor € 59.000 werd gefraudeerd. We hebben een checklist gepubliceerd die gaat over fraude en vandaag in het Eindhovens Dagblad blijkt het weer raak. Dit maal is het minimaal een VvE in Gemert die door financiële misstanden voor € 81.000 is opgelicht.

Het blijkt hier om een financieel advies bureau te gaan die oa. de financiën voor deze VvE een meerdere gedupeerden beheerde. In totaal wordt de eigenaar ervan verdacht voor enkele honderdduizenden euro’s aan schade te hebben aangericht bij deze Vereniging van Eigenaars en andere gedupeerden.

Uit berichten van Omroep Brabant lijkt het er op dat hij van zeker vier Verenigingen van Eigenaars geldt heeft “geleend” om zijn bedrijf uit te breiden. In het zelfde bericht wordt tevens aangegeven dat de adviseur ook het bewind voerde voor een aantal senioren en dat zij wellicht ook de dupe zijn van de praktijken van de adviseur.

Het blijft voor iedere VvE zaak om ervoor te zorgen dat deze situatie voorkomen wordt. Loop de checklist langs, bekijk waar u als VvE staat, beveilig uw banktegoeden en neem indien nodig actie. Daarmee voorkomt u als VvE de fraude niet, maar maakt de gelegenheid wel een stukje minder aantrekkelijk.