Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

De BVVB komt met oplossing AFM problematiek voor VvE Beheerders

Dit bericht is afkomstig van de BvvB

De BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders) gaat VvE beheerders een collectieve bemiddelingsvergunning aanbieden. Elke beheerder die zich aansluit bij dit collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.

De AFM heeft VvE Beheerders tot 24 december 2015 de tijd gegeven om een bemiddelingsvergunning aan te vragen. Daarna mogen VvE Beheerders niet meer bemiddelen in verzekeringen. Paul Hoogeveen, voorzitter van de BVVB zegt hierover: “De beheerders zijn in een lastig pakket gekomen nu de AFM de regels zo strikt gaan toepassen. Hierdoor ontstaat een onwerkbare situatie. De meeste VvE beheerders kunnen geen eigen vergunning aanvragen omdat de eisen en kosten veel te hoog liggen. Met dit collectief houden we de kosten laag en behoudt de VvE Beheerder een onafhankelijke bemiddeling voor haar verzekeringsportefeuille ten behoeve van haar klanten.”

 

Er hebben inmiddels meerdere commerciële partijen uit de verzekeringsmarkt een collectieve bemiddelingsvergunning aangeboden aan de beheerders. Deze aanbiedingen van tussenpersonen of verzekeringsmaatschappijen zijn echter verre van onafhankelijk en brengen de beheerders naar hun klanten toe in een lastige situatie.
Daarom biedt de BVVB in nauwe samenwerking met de AFM een onafhankelijk collectief aan. De BVVB heeft hiervoor een aparte stichting in het leven geroepen. Beheerders kunnen zich aanmelden voor dit collectief via de website van de BVVB (www.bvvb.nl. Ook kosten en voorwaarden vindt men op deze website.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.