VvE’s Groningen krijgen gratis Energiescan

VvE's Groningen krijgen gratis Energiescan

Wethouder Mattias Gijsbertsen van duurzaamheid kondigde donderdag een actieprogramma aan om Verenigingen van Eigenaren te stimuleren energie te besparen. Dat gebeurde op een conferentie voor VvE’s in Martiniplaza.

Groningen telt 5.000 VvE’s en die bezitten 45 procent van het aantal woningen. De gemeente biedt hen een gratis energiescan aan waarmee ze informatie krijgen om een energiezuiniger en comfortabeler huis te creëren. Dat kan besturen helpen om op hun ledenvergadering de leden te overtuigen om investeringen te doen, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

VvE’s kunnen zich hiervoor aanmelden via het energieloket. Door dit soort initiatieven wil het Stadsbestuur bereiken dat Groningen in 2035 energieneutraal is.

Bron: oogtv.nl

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..