Financieel

Internetconsultatie voor Verenigingen van Eigenaren van start

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is straks verplicht een minimumbedrag te sparen voor onderhoud en herstel van de woningen. De hoogte van het te sparen bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjaren onderhoudsplan of 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex. Dit staat in een wetsvoorstel van ministers Blok (Wonen en Rijksdienst) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie) dat vandaag voor internetconsultatie openbaar is gemaakt.

Ook wordt in het wetsvoorstel expliciet opgenomen dat het als VvE mogelijk is een lening aan te gaan. Zodra een van de leden van de VvE zijn woning verkoopt, gaat dat deel van de lening over naar de nieuwe eigenaar.

Verder verbetert de voorgestelde wetswijziging de regels met betrekking tot de hoofdelijke aansprakelijkheid.

Vanaf vandaag kan iedereen reageren op het voorstel via www.internetconsultatie.nl. Het is de bedoeling dat de wetswijziging na de zomer van 2016 van kracht wordt.

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..
    Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!