Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

BeheerDienstverlenerProfessioneel Beheer

Met deze 7 vragen kiest u de juiste VvE beheerder.

Kies de juiste VvE beheerder

Het selectieproces

Of een Vereniging van Eigenaars voor het eerst een keuze maakt om het beheer door een externe partij te laten verzorgen of wanneer ze wil overstappen naar een andere VvE beheerder. Het blijft een lastige keuze en het is een hele klus om alle noodzakelijke informatie boven tafel te krijgen gedurende het selectieproces.

Een belangrijke stap in dit selectieproces is het opvragen van offertes bij externe beheerkantoren. In uw selectieproces maakt de VvE of de commissie een voorselectie van een aantal professionele aanbieders. Dit kunnen organisaties zijn waar u via uw kennissenkring goede verhalen over gehoord heeft, dat kan een zoekopdracht zijn via een zoekmachine zoals bv Google of u komt met aanbieders in contact via een gespecialiseerde VvE dienstverlener gids.

Naast de standaard onderwerpen die in de dienstverlening moeten zitten is het ook van belang om goede na te gaan wat voor een organisatie u aanschrijft om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

7 vragen

Met deze 7 vragen krijgt u een veel breder beeld van uw toekomstige VvE beheerder.

  1. Vraag een uittreksel op van de inschrijving bij Kamer van Koophandel zo weet u zeker of de organisatie wel ingeschreven is en dus geregistreerd staat als bedrijf.
  2. Vraag een kopie van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering polis op als onderdeel van uw aanvraag. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt de vermogensschade die door de ondernemer of professional in de uitoefening van zijn beroep wordt veroorzaakt.
  3. Vraag een kopie op van de polis voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt de materiële en letselschade (aan personen en zaken) die door de ondernemer of zijn werknemers wordt veroorzaakt.
  4. Vraag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) op van de beheerder. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat zijn gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Een VOG kan worden afgegeven aan natuurlijke personen (mensen) en aan rechtspersonen (bedrijven/organisaties). Als iemand een VOG aanvraagt, doet Justis onderzoek naar het justitiële verleden van een natuurlijk persoon (NP) of rechtspersoon (RP). Dit is inmiddels een heel belangrijk onderdeel, omdat in de meeste gevallen de beheerder volledige volmacht heeft c.q. krijgt over het vermogen van de VvE.
  5. Vraag of  het kantoor lid is van een branchevereniging ( o.a. gedragscode) voor VvE beheerders kan dit de BVVB zijn of VGM
  6. Vraag of  het beheerkantoor gecertificeerd is.
  7. Vraag naar onafhankelijke klantbeoordelingen zoals deze ook te vinden zijn op bij een aantal VvE beheerders die aangesloten zijn bij VvE Centraal

Voor uw beoordeling van de VvE Beheerder zijn de eerste vier vragen erg belangrijk omdat deze iets vertellen over de beheerder zelf. Deze vier punten worden ook meegenomen wanneer een beheerder zicht wenst te certificeren. De laatste drie vragen zijn erg interessant, maar zijn niet doorslaggevend voor uw keuze.

 

Gerelateerde artikelen
Professioneel Beheer

Parkmanagement in de praktijk.

Software

Werken in de Cloud, wat is het en waarom moet je er gebruik van maken?

Nieuws

VvE Dakveilig Certificaat

Nieuws

Eerste certificaat voor VvE Beheerders uitgereikt.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.