Kennis van VvE Zaken

EnergiebesparingVvE Centraal

‘Nul op de Meter’-renovatie voor 180 appartementen

Entree Lindenhove VvE Apeldoorn

De Vereniging van Eigenaren Lindenhove wil haar complex grootschalig renoveren. De ambitie is om het complex een nieuw uiterlijk te geven, de onderhoudslasten fors te reduceren en de energielasten naar ‘Nul op de Meter’ terug te brengen. De binnenrenovatie heeft al eerder plaatsgevonden. Nu is het tijd voor de buitenkant. De Vereniging van Eigenaren van Lindenhove wil meer leefruimte voor de bewoners, minder geluidsoverlast, nieuwe en moderne installaties en een gezond binnenklimaat zonder dat de bewoners meer gaan betalen.

De gemeente Apeldoorn ondersteunt deze ambitie door het bekostigen van professionele rocesbegeleiding. Voor de gemeente Apeldoorn is dit een waardevolle ontwikkeling.

Portefeuillehouder Wonen, Nathan Stukker, is enthousiast over het voornemen: “In alle gemeenten, en dus ook in Apeldoorn, komt steeds meer aandacht voor de kwaliteit van bestaande woningen. Die moeten er goed uit blijven zien én ook graag minder energie verbruiken. We zijn er trots op dat we een VvE met deze ambitie in onze stad hebben.”

De procesbegeleiding wordt geleverd vanuit het Innovatieprogramma Platform31 | Energiesprong. Energiesprong heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met ‘Nul op de Meter’-renovaties. Deze kennis en ervaring wordt nu ook ingezet voor appartementencomplexen.

De aftrap voor het landelijke VvE-programma heeft plaatsgevonden op 3 juni in Lindenhove. Voor de bouw biedt dit nieuwe kansen. Er is veel interesse. Er waren meer dan tien marktpartijen aanwezig die renovaties voor appartementencomplexen aan willen bieden. Onder de partijen zaten lokale, nationale en internationale spelers.

Bron: Apeldoorn Direct
Foto: VvE Lindenhove

Author: VvE Admin

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..