Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Leningen & Subsidies

Appartement isoleren in Amsterdam Nieuw West?

Als Amsterdamse particuliere woningeigenaar kunt u tot 1 juli 2015 subsidie aanvragen om uw woning te isoleren. U kunt gebruik maken van drie instrumenten van de gemeente Amsterdam: de Subsidie Woningisolatie, de energielening en gratis advies voor Verenigingen van Eigenaren (VvE).

Woningisolatie leidt tot meer wooncomfort, u bespaart direct op uw energierekening en u draagt bij aan een beter milieu. U kunt uw aanvraag voor Subsidie Woningisolatie indienen tot 1 juli 2015. Ook als u lid bent van een VvE kunt u subsidie individueel of collectief (samen met de VvE) aanvragen. Via de Subsidie Woningisolatie krijgt u als eigenaar bewoner maximaal 15% subsidie op de aanschafkosten voor isolerende maatregelen en een aantal installaties, tot een maximum van 5.000euro per eigenaar/ bewoner. Veel particuliere woningeigenaren in Amsterdam zijn lid van een VvE. Om beslissingen binnen uw VvE makkelijker te nemen, kunt u de gemeente inschakelen voor gratis energiebesparingsadvies. Hierdoor krijgt uw VvE zicht op de mogelijke energiebesparende maatregelen en een indicatie van de investeringskosten en de terugverdientijden.

Bent u eigenaar van een woning, een kleine verhuurder of maakt u onderdeel uit van een VvE? Dan kunt u ook gebruik maken van de energielening. Met deze lening kunt u investeren in energiebesparende maatregelen en duurzame energie, zoals dubbelglas en isolatie van vloer en dak. Voor 2015 is het rentepercentage op 1,05% vastgesteld. Voor leningen van meer dan 15.000 euro kunt u mogelijk ook gebruik maken van de tenderregeling van het duurzaamheidsfonds. U kunt uw duurzame projectvoorstel indienen tot 13 juli 2015. Per aanvraag is de financiering minimaal 40.000 en maximaal 500.000 euro. De lening heeft een vaste rente van 1,99% en een looptijd van maximaal 15 jaar.

Wilt u meer informatie over de subsidie, energielening en VvE advies? Of wilt u direct subsidie aanvragen? Ga dan naar: amsterdam.nl/woningisolatie. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor het duurzaamheidsfonds op: www.amsterdam.nl/duurzaamheidsfonds.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.