Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Overige OnderwerpenStelling

De VvE van de toekomst

Bij VvE de toekomst is nooit meer een gebrek aan stemmen om rechtsgeldige besluiten te nemen. De eigenaren van de VvE brengen tegenwoordig stemmen uit via de ‘VvE APP-artement.’ Deze APP is ontwikkeld voor de smartphone en tablet. Eigenaren die niet over een smartphone of tablet beschikken kunnen ook stemmen uitbrengen op www.APP-artement.com.

Door aanpassing van het nieuwe Burgerlijk Wetboek is een VvE niet langer verplicht om op de ALV besluiten te nemen. Eigenaren kunnen tegenwoordig in een periode van 1 week (eenmalig) stemmen uitbrengen via de APP of de website. Aan het einde van de periode worden alle stemmen in kaart gebracht en krijgen eigenaren bericht welke besluiten wel en niet genomen zijn.

De APP is gekoppeld aan www.APP-artement.com, zodat de APP weet hoeveel stemmen een eigenaar uit kan brengen. Hierdoor krijgt men nooit meer een discussie of er voldoende stemmen zijn uitgebracht, daar in het verleden alleen ‘het aantal handen’ geteld werden en niet het aantal stemmen.

Uit oogpunt van veiligheid kan de APP geen wachtwoorden onthouden, bij ieder ‘voor- of tegenstem’ dient het wachtwoord opnieuw ingevoerd te worden. De APP stuurt herinneringen naar eigenaren die nog niet gestemd hebben. Met de APP kan niet alleen gestemd worden, het is ook mogelijk om te chatten met het bestuur,
de administratie in te zien en klachten en reparatieverzoeken in te dienen, tevens worden eigenaren op
de hoogte gehouden van de voortgang van onderhoudszaken.

We spraken met Dhr. L. Heemskerk, een van de eigenaren van de VvE. ‘Ik ben erg enthousiast over deze digitale stem- en communicatiemogelijkheid, dusver zijn er altijd voldoende stemmen.’ De VvE is niet meer verplicht om een ALV te houden, maar een jaarlijkse AIB, wat vindt u van deze nieuwe AIB? ‘Op de Algemene Informatie Bijeenkomst presenteert het bestuur haar financiële- en onderhoudsplannen, het was leuk, informeel en we konden uitgebreid vragen stellen.

Bent u voornemens om vaker een AIB bij te wonen? ‘Jazeker, aansluitend werd er een borrel gehouden, het is leuk om je buren te leren kennen en het is goed dat de VvE deze borrelavond tegenwoordig mag bekostigen met   VvE geld.’ Bent u dan niet bang dat VvE’s het geld opmaken aan dit soort gelegenheden? ‘Welnee, het is reglementair vastgesteld dat een VvE maximaal € 20,-/eigenaar/kalenderjaar aan dit soort gelegenheden mag spenderen.’ Zou u terug willen naar de ‘oude ALV’ zoals u deze gewend was? ‘Nee, ik heb nu een week de tijd om te stemmen en ik stem wanneer het me het beste uitkomt, daarnaast leer je je buren kennen en worden extra kosten voor de 2e Vergadering bespaard,’ aldus Dhr. L. Heemskerk.

Het bovenstaande verhaal is fictie. Ik ben benieuwd of u dit verhaal het liefst realiteit ziet worden of dat u het liever bij fictie wilt laten. Laat het weten en reageer hieronder.

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.