Project Groene Energie voor Verenigingen van Eigenaren in Voordorp

Naast de vele mogelijke energiebesparende middelen voor particulieren die VOEK al een paar jaar onder de aandacht brengt ligt nog een heel terrein te ontginnen: energie besparen en opwekken bij gebouwen die beheerd worden door een Vereniging van Eigenaren (VvE).

Twee Voordorpers, Sander Ekstijn en Christian Naethuys, zijn met enthousiasme ermee begonnen. Zij hebben afgelopen jaar in november verschillende VvE’s uit Voordorp bij elkaar weten te krijgen, alsook andere organisaties en ambtenaren van de gemeente Utrecht (zie hieronder de lijst van deelnemers). Samen hebben ze gekeken hoe ze de weg konden vinden tussen de vele en complexe juridische regels (o.a. appartementsrechten) om inderdaad energie besparende en opwekkende maatregelen te kunnen nemen. Het is geen gemakkelijk onderwerp maar concrete afspraken werden gemaakt om tot oplossingen te komen.

Een volgende bijeenkomst is gepland. Die zal ook bij het Volkstuinenpark Ons Buiten op 11 maart (20:00 uur) plaatsvinden en heeft twee belangrijke onderwerpen: Oplossingen voor VvE’s tonen & toelichten, en de verschillende mogelijkheden om duurzame energie op te wekken uit te zetten.

Wil je met je VvE of andere organisatie er ook bij zijn, meldt je dan aan bij Sander (via [email protected])

Aanwezigen bij de eerste bijeenkomst : Energie-U, Gemeente Utrecht, GroenLinks, Energiepunt Wonen, Ons Buiten Tuinenpark, VvE de Bilt, VvE Hercules, VvE Hoofddijk, VvE Waaier 3 & Waaier 2, USV Hercules, Voordorp op Eigen Kracht, VvE Bastion, VvE Voordorp, Sporting ‘70, VvE Artemis, School van de Journalistiek, VvE Romerostraat 1 & 4, Wijkbureau Noordoost, Stichting Heerlijk Wonen, Econovum, Stichting Natuur en Milieu, D-Ants

About author