Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Ook voor uw kleinere VvE Beheer kantoor certificatie goed haalbaar

Een veel voorkomende misvatting in VvE wereld: onze VvE Beheerder is zo klein, dat hij zich niet hij kan zich niet laten certificeren. Onjuist! Ook kleinere kantoren kunnen zich laten certificeren voor het certificaat Beheerders van Verenigingen van Eigenaars en zo hun kwaliteit borgen.

In december 2014 heeft het College van Deskundige – dat de eisen voor het certificaat vaststelt – extra zorgvuldig gekeken naar de positie van kleine beheerkantoren. Daaruit is naar voren gekomen dat voor beheerkantoren met minder dan 25 VvE’s een extra categorie wordt toegevoegd naast de reeds bestaande driedeling naar omvang van het beheerkantoor. Dat betekent dat het onderzoek meer is toegesneden op de omvang van het kleinere kantoor.

Concreet betekent dit dat het onderzoek voor kleinere beheerders minder omvangrijk, minder tijdrovend en minder duur wordt!

In Nederland zijn er ongeveer 130.000 VvE’s. Hiervan zijn er ongeveer 40.000 in beheer bij kantoren die zeggen beroepsmatig VvE’s te beheren. Van deze 40.000 VvE’s wordt ongeveer 35% beheerd door gecertificeerde beheerkantoren. Deze VvE’s zijn daardoor in goede professionele handen. En jaarlijks vindt bij deze kantoren een onafhankelijk onderzoek plaats of ze nog voldoen aan de vereisten.

Kortom uw VvE schakelt een beheerkantoor in of wil dit gaan doen. Er is voor het beheerkantoor dat u kiest of wil kiezen, geen argument om niet gecertificeerd te zijn en daarmee te voldoen aan de criteria  die met o.a. VvE Belang en VGM NL zijn opgesteld. U betaalt er voor en belangrijker, u heeft recht op kwaliteit. U besteedt de werkzaamheden niet voor niets uit. Kortom, vraag uw beheerder naar het certificaat voor zijn beheerkantoor. En als hij het niet heeft, vraag hem dan waarom. Hij kan zich altijd tot ons wenden voor meer informatie. Wilt u weten welke beheerkantoren nu reeds gecertificeerd zijn en waar zij vestigingen hebben, een actueel overzicht van alle gecertificeerde beheerders en een overzicht met de vereiste waaraan zij moeten voldoen vindt u altijd op onze website.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  1 Reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.