OnderhoudStelling

VvE stelling Woning V.S. Auto

VvE Stelling januari woning vs auto

VvE Stelling januari woning vs autoVvE Centraal wil graag meer weten wat er leeft in Nederland op het gebied van de Vereniging van Eigenaars. Bij veel artikelen vindt u al reacties en meningen. Dat vinden we erg prettig en om een goed beeld te krijgen willen we graag maandelijks een stelling poneren die we krijgen aangedragen van derden. Deze maand trapt Hendrik Timmer (auteur van VvE boeken en VvE courses) af met zijn stelling.

VvE stelling Woning V.S. Auto

Soms heb ik de indruk dat woningeigenaren een hogere prioriteit aan hun auto geven dan aan hun woning, als het op onderhoud aan komt. Ik zal het niet onder stoelen of banken steken dat dit bij mij ook het geval is.

Het valt me namelijk op dat als er wat aan onze auto mankeert, bijvoorbeeld een brandend lampje op het dashboard of een deuk, een auto binnen twee weken bij een autobedrijf (garage, schadeherstelbedrijf, e.d.) staat om het ‘mankement’ te laten verhelpen.

Hoewel, als bijvoorbeeld onze kozijnen een likje verf nodig hebben en/of kozijnen zelfs houtrot vertonen, dit onderhoud zo lang mogelijk wordt uitgesteld, soms met jaren.

Is dit eigenlijk niet vreemd(?), daar een woning doorgaans ons meest waardevolle en waardevaste bezit is en om die reden de hoogste onderhoudsprioriteit zou moeten krijgen. Of is het juist normaal dat auto-onderhoud voor woningonderhoud gaat?

De stelling is

‘Woningonderhoud is ondergeschikt aan auto-onderhoud’

Bent u het eens of oneens met deze stelling en motiveer uw keuze. Laat het ons weten en deel hieronder uw reactie, alvast bedankt.

Wilt u zich verdiepen in onderhoud en/of Verenigingen van Eigenaren, volg dan een van de online VvE cursussen, geschreven door Hendrik Timmer.