Woningeigenaar kiest voor VerHuurVeilig

Verhuurmakelaars staan momenteel volop in de schijnwerpers. Enerzijds door misstanden, anderzijds omdat huren steeds meer als goed alternatief van kopen wordt gezien. Dit levert kansen en uitdagingen op voor de verhuurmakelaars, aldus VerHuurVeilig bestuurder, Rob Jozee. Tot voor kort was het kopen van een huis het slimste om te doen. Afgelopen jaren hebben echter duidelijk gemaakt dat je met huren vaak beter af bent; je bent super flexibel, hebt meer vrijheid en uiteraard ook veel minder zorgen.

Verhuurmakelaars hebben met enige regelmaat problemen met malafide huurders die lastig te controleren zijn en/of krijgen meer en meer te maken met mondige huurders die steeds vaker de betaalde courtage proberen terug te vorderen. Dit soort zaken zijn natuurlijk niet goed voor het imago van de verhuurmakelaar.

Stichting VerHuurVeilig wil naast een veilige en integere verhuurmarkt de verhuurmakelaar helpen om het imago te verbeteren. Wij zijn er van overtuigd dat op de lange termijn deze aanpak positief zal uitwerken voor de verhuurmarkt en de bij ons aangesloten keurmerkhouders zich positief zullen gaan onderscheiden van de rest. Wij vinden het belangrijk dat je als keurmerk wel duidelijk en transparant moet zijn over je dienstverlening.

Kan het keurmerk nog meer doen om het imago beter te maken? Naast het keurmerk hebben we de samenwerking met VastgoedBelang en met groot beheerders versterkt. En geven wij workshops vanuit de stichting bij groot beleggers. Hierdoor komt VerHuurVeilig steeds dichterbij huiseigenaren en beleggers. Stichting VerHuurVeilig wil zich onderscheiden met nog meer diversiteiten richting huiseigenaren en verbreding van onze deelnemers en haar vakdeskundigheid. Dit vraagt om de juiste huurovereenkomsten, voorwaarden, omgang met persoonsgegevens en een correcte dossiervorming.

Aan welke eisen moet een verhuurmakelaar de komende jaren voldoen? Hij moet transparant zijn over zijn dienstverlening en een top service leveren. Hij moet zorgen dat hij nauw contact houdt met zijn klanten en zijn processen zo inricht dat hij de klant in samenwerking met VerHuurVeilig een optimale dienstverlening kan garanderen, want ook steeds meer woningeigenaren gaan voor het keurmerk kiezen!

Stichting Verhuurveilig