Nieuws

Amsterdamse VvE beheerder HNVB lanceert Weg Restschuld (www.wegrestschuld.nl)

De Amsterdamse VvE beheerder HNVB (www.HNVB.nl) lanceert Weg Restschuld, een nieuw concept voor appartementseigenaren, waarbij de focus op appartementseigenaren met een restschuld ligt. Weg Restschuld biedt eigenaren met een bergzolder de mogelijkheid om deze berging samen met de bergingen van de buren om te bouwen tot een nieuw appartement, om zo een aanzienlijke winst te behalen ten opzichte van de huidige waarde van de losse berging.

Weg Restschuld regelt hierbij het volledige proces, van vergunningsaanvraag tot en met de uiteindelijke verkoop van het appartement. Weg Restschuld begeleidt de eigenaren én de VvE bij het gehele juridische traject en houdt toezicht op de verbouwing. Daarnaast financiert Weg Restschuld de volledige verbouwing. Zo heeft niemand zorgen en verdient een eigenaar tot wel € 50.000,- met zijn berging. Dit terwijl de losse waarde van deze berging slechts € 10.000,- tot € 15.000,- is.

COMPLEX PROCES

Reden dat dit nog niet op grote schaal is gedaan is omdat het zowel bouwkundig als juridisch een complex proces is. Zo moeten er onder andere afspraken worden gemaakt met de gemeente omtrent de splitsing, bouwvergunning, eventuele erfpacht. Ook moeten er contracten onderling tussen de eigenaren, en met de verschillende partijen opgesteld worden. Aangezien de grote meerderheid van de VvE’s niet in staat de kosten voor deze verbouwing zelf te financieren, pakt Weg Restschuld ook dit stuk op.

Door de structuur die Weg Restschuld biedt zijn de belangen van alle betrokken partijen hetzelfde, namelijk zoveel mogelijk ‘overwaarde’ creëren met het nieuwe appartement.

HUIZENMARKT IN BEWEGING

Veel appartementseigenaren die op de piek hun eerste woning hebben gekocht willen graag een volgende stap maken, maar worden vaak tegengehouden door een hoge restschuld die hun als het zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. Rutger Tijkotte, initiatiefnemer en onder meer oprichter van HNVB verwacht met Weg Restschuld voor veel eigenaren een uitkomst te bieden.

BUITEN AMSTERDAM

Weg Restschuld focust zich momenteel op de regio Amsterdam maar sluit andere steden niet uit. De verdienpotentie voor de eigenaar is natuurlijk wél sterk afhankelijk van de situatie op de woningmarkt in die regio.

MARKT

Er wordt door Vereniging Eigen Huis (VEH) geschat dat er eind 2013 ongeveer 1.400.000 woningeigenaren ‘onder water’ staan. De gemiddelde restschuld ligt volgens VEH op € 35.000,-.

Weg Restschuld_Promo

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
    Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.