Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

VvE Centraal

VvE’s in Eindhoven en Zonnepanelen

VvE's in Eindhoven en zonnepanelen.

VvE's in Eindhoven en zonnepanelen.VvE’s zijn voor Eindhoven erg belangrijk voor het behalen van haar doelstelling om in 2045 volledig energie neutraal te zijn. In deze succesvolle  informatiebijeenkomst speciaal voor VvE’s werden meer dan 70 geïnteresseerden geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden die er voor zonnepanelen zijn en werd een hele mooie eerste stap gezet.

In twee uur tijd introduceerd Adriaan de Boer van de gemeente Eindhoven drie sprekers die de aanwezigen informeren over de mogelijkheden om energie op te wekken via de zon. (Via de Zonatlas is inzichtelijk wat het mogelijk rendement is per dak binnen heel veel gemeenten)

Wij hebben geen energieprobleem!

Met deze mooie film van Wubbo Ockels start de bijeenkomst.

De opties voor een VvE

Er zijn in hoofdlijnen vier mogelijkheden waarvan er drie tijdens deze bijeenkomst worden toegelicht.

  • Achter de meter voor algemeen gebruik
  • Achter de meter voor individueel gebruik
  • Herman de Zonnestroomverdeler
  • Participeren in een Zonnepark

Achter de meter voor algemeen gebruik

De eerste spreker deelt de ervaringen van de VvE Picushof, een complex van 12 jaar oud, met 18 bewoners en goed geïsoleerd. Zij hebben 50 panelen geplaatst en hebben een rendement van 6% op de investering. De belangrijke redenen waarom dit project binnen 1 vergadering is aangenomen waren het waardebehoud van het complex door zonnepanelen én het rendement van 6% wat substantieel hoger is dan het rendement op een spaarrekening bij de bank. Door het hoge gemeenschappelijke energieverbruik is deze oplossing voor VvE Picushof rendabel.

Herman de Zonnestroomverdeler

De tweede spreker is Christiaan Brester, directeur van Lens, over Herman de Zonnestroomverdeler. Deze oplossing verdeelt het de opgewekte energie over de deelnemers waardoor het rendement op de investering hoger is dan wanneer deze over de gemeenschappelijke meter wordt verdeeld. Bijkomend voordeel van deze methode is dat de opwekking meegenomen mag worden in het energielabel van de woning.

Participeren in een Zonnepark

Als laatste spreker deelt Morgen Groene Energie als  lokale energiecoöperatie de mogelijkheden van een zonnepark. Deze oplossing is met name een papieren verrekening waarbij gebruik gemaakt wordt van de Postcoderoos. Dit alternatief kan erg interessant zijn wanneer de VvE zelf niet wil investeren in zonnepanelen op het dak of haar dak beschikbaar wil stellen voor lokale energieopwekking.

TJES als ezelsbruggetje voor zonnepanelen binnen de VVE

Voor elke VvE is voor het slagen van een project qua zonnepanelen van belang om Technische, Juridische, Economische én Sociale dimensie goed te behandelen. Vaak worden alleen de eerste drie dimensies bekeken tijdens het project en wordt het sociale vlak vergeten. Helaas want juist dit is cruciaal binnen een VvE. Je moet alle neuzen dezelfde kant op zien te krijgen.

Vervolgbijeenkomst

Op 24 september aanstaande zal de gemeente Eindhoven een vervolgbijeenkomst organiseren waarin in kleine masterclasses van een half uur ingegaan wordt op het Juridische, Economische en Sociale vlak van Zonnepanelen binnen de VvE.

U kunt zich hiervoor aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen!

[contact-form to=’[email protected]%26#x002c; [email protected]’ subject=’Aanmelding Masterclass 24 September’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’ required=’1’/][/contact-form]

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.