Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Werkstraf voor verduisteren dertig mille

Assen/Nieuw-Balinge – De voormalige penningmeester van de vereniging van eigenaren van vakantiepark Breistroeken in Nieuw-Balinge moet van de rechter in Assen 180 uur werkstraf verrichten. De 30-jarige man stak tussen maart en november vorig jaar ruim 33.000 euro uit de kas in eigen zak.

De Nieuw-Balinger, die nog steeds op het park woont, bekende alles. Hij verklaarde dat hij, nadat zijn relatie was verbroken, gokverslaafd was geraakt. Hij had vorig jaar flinke gokschulden opgebouwd. Toen hij ongure types aan de deur kreeg die geld wilden zien, besloot de man de kas van de vereniging van eigenaren te plunderen.

Maandenlang lukte het hem de zaak stil te houden, maar toen zijn medebestuursleden bleven aandringen op inzage in de boeken, kwam de verduistering uit. De ouders van de Nieuw-Balinger lossen de schuld aan de vereniging van eigenaren af.

Hij verklaarde door zijn nieuwe relatie en hulp van een psychiater van zijn gokverslaving af te zijn. De officier van justitie eiste dat de man naast de werkstraf toch twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf als waarschuwing voor de toekomst kreeg, maar dat vond de rechter niet nodig, omdat het de eerste keer was dat de Nieuw-Balinger met justitie in aanraking kwam. (ADP)

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.