Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

vb&t neemt Stedelijk Wonen bv in Enschede over.

Stedelijk Wonen is werkzaam in Twente en de Achterhoek op het gebied van volkshuisvesting voor eigenaren en gebruikers van onroerend goed en richt zich specifiek op vve-beheer.

vb&t neemt Stedelijk Wonen over van twee woningcorporaties in Enschede en omgeving, namelijk De Woonplaats en Domijn. Deze stichtingen willen zich na de verkoop concentreren op hun kerntaken. Stedelijk Wonen beheert met 15 medewerkers ongeveer 240 vve’s. De medewerkers worden allen overgenomen door de nieuwe eigenaar.

Door de overname breidt vb&t het aantal vve’s dat in heel Nederland wordt beheerd uit tot ongeveer 1000; daarnaast krijgt vb&t vaste voet in Oost-Nederland. vb&t is voornemens de vve-activiteiten van Stedelijk Wonen uit te breiden met vastgoedbeheer en verhuuractiviteiten.

De uitbreiding van de portefeuille versterkt de positie van vb&t als een van de grotere vastgoedmanagers èn vve-beheerders van Nederland. Dat is geen doel op zich, maar is wel noodzakelijk om te kunnen anticiperen op de toenemende kwaliteitseisen, verscherpte wet- en regelgeving en vereiste investeringen in automatisering en certificeringen. Daarnaast kan vb&t door deze uitbreiding van de portefeuille niet alleen de efficiency verbeteren maar ook betere inkoopcondities bedingen voor de klanten.

“Door deze overname wil vb&t niet alleen groeien op het gebied van vve-beheer, maar ook analyseren of en in hoeverre andere activiteiten in Oost Nederland kunnen worden ontplooid,” zegt Frank van de Kam, algemeen directeur van vb&t.

 

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.