VGM NL start meldpunt knelpunten Warmtewet

Op 11 juni 2013 is de aangepaste Warmtewet door de Eerste Kamer aangenomen. Door de wet moeten exploitanten van alle collectieve warmtenetten (stadsverwarming, WKO-systemen, blokverwarmingsinstallaties) vanaf 1 januari 2014 voldoen aan diverse eisen. De Warmtewet heeft consequenties voor veel partijen.
VGM NL heeft gezamenlijk met andere branchepartijen (IVBN, Vastgoed Belang, Stichting Kenzes en VvE Belang) met het ministerie van Economische Zaken om de tafel gezeten inzake de uitvoeringsproblemen rond deze wet. Hieruit werd duidelijk dat het aanpassen van de wet op korte termijn onmogelijk is. De wet wordt geëvalueerd over drie jaar.

VGM NL opent per direct een ‘Meldpunt Warmtewet’ voor haar leden, opdrachtgevers en de genoemde brancheorganisaties. Dit meldpunt – [email protected] – is bedoeld om de knelpunten die ontstaan bij de uitvoering van de Warmtewet in de praktijk te melden. Het doel is alle knelpunten te bundelen en aan het ministerie te rapporteren. Het meldpunt is niet ingericht als helpdesk.