Jaar cel voor verduisteren VvE-tonnen

Een jaar cel voor verduisteren VvE-tonnen

Een jaar cel voor verduisteren VvE-tonnenEen administrateur die in totaal ruim 420 duizend euro van twee verenigingen van eigenaren (VvE’s) in Delft verduisterde moet daarvoor een jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De man kon bijna acht jaar zijn gang gaan.

De man kon als administrateur over aanzienlijke bedragen beschikken en verduisterde geld door tussen 2004 en 2012 bedragen over te maken naar rekeningen van onder meer zijn eigen bedrijven. De administrateur werd binnen beide organisaties volkomen vertrouwd.

De VvE-medewerker zei tijdens de rechtszitting dom te hebben gehandeld, maar wekte met zijn houding volgens de rechters de indruk het vooral erg te vinden dat hij is betrapt. “Van spijt van wat hij heeft aangericht, viel niet veel te merken.”

Omdat hij ook geen werk maakt van terugbetaling, wekt hij niet de indruk werkelijk verantwoordelijkheid te willen nemen voor zijn daden, aldus de rechtbank. Het duurt nog ‘zeer lang’ voordat beide verenigingen de enorme financiële schade hebben ingelopen.

Door: Novum