Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

VvE Centraal

Nieuwe stichting persoonscertificering VvE-Beheer borgt kwaliteit VvE-Beheerder

Persoonscertificering VvE Beheer


De kwaliteit van de VvE-beheerder krijgt een forse impuls door de oprichting van de Stichting Persoonscertificering VvE-beheer. Dat zegt mr. Norbert Rijssenbeek, penningmeester  van de onlangs opgerichte Stichting Persoonscertificering VvE-beheer.  “Niet alleen de kwaliteit van het beheerkantoor is belangrijk; ook de VvE-beheerder  zélf moet aantoonbaar beschikken over de nodige kennis, kunde en ervaring. We verwachten in het voorjaar van 2014 het persoonscertificaat landelijk te kunnen presenteren.”

Met het oprichten van deze stichting geven de initiatiefnemers gehoor aan de wens vanuit diverse organisaties om de kwaliteit van VvE-beheer  nog verder te borgen. Ook de overheid en de politiek vragen al langer om maatregelen die de kwaliteit van VvE-beheerders verhogen. Dat kan ook leiden tot een beter functioneren van verenigingen van eigenaars en daarmee tot waardebehoud van de gebouwde omgeving.

Doelstelling van de nieuwe stichting is het bevorderen van het kwaliteits- en opleidingsniveau van de professionele bestuurder en/of beheerder van verenigingen van eigenaars. Het persoonscertificaat vormt daarmee een goede aanvulling op het al langer bestaande procescertificaat voor de professionele VvE-beheerkantoren.  Dat geeft evenwel  geen informatie over de kwaliteit van de individuele medewerkers. Het persoonscertificaat geeft die informatie wél.

Voor het afgeven van een persoonscertificaat moet een beoordelingsrichtlijn worden geschreven. De opdracht tot het schrijven van die richtlijn is inmiddels door de stichting verstrekt. Zodra deze BRL gereed is, kunnen vervolgens een groot aantal examenvragen worden geformuleerd. Daarna kunnen dan de eerste examens worden afgenomen en zullen de eerste  certificaten aan geslaagde VvE-beheerders worden aangeboden.

Het stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Carla Philippa, secretaris mr. Kees Oomen (VvE Belang), mr. Norbert Rijssenbeek (Rijssenbeek Advocaten) en René Brinkhuijsen (bestuurslid VGM NL).

Over de auteur

Expertise Anne Vermeulen adviseert aan en procedeert voor onder meer (besturen van) VvE’s en hun beheerders, recreatieparken en particuliere opdrachtgevers. Zij is specialist op het gebied van appartementsrecht en bouwrecht. Wist u dat? Anne Vermeulen regelmatig optreedt als docent en spreker tijdens cursussen voor professionele vastgoedbeheerders en (besturen van) VvE’s.
Gerelateerde artikelen
Nieuws

VvE Dakveilig Certificaat

Nieuws

Eerste certificaat voor VvE Beheerders uitgereikt.

BeheerDienstverlenerProfessioneel Beheer

Met deze 7 vragen kiest u de juiste VvE beheerder.

Nieuws

Yver voor derde keer op rij SKW-gecertificeerd

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VvE Centraal stopt!Op 15 maart
Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.