Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Goed nieuws VvE managers: Beheer en bestuur van VvE’s niet binnen reikwijdte WTT!

Naar aanleiding van berichten uit de VGM NL achterban over een mogelijke vergunningplicht voor externe professionele bestuurder of beheerder van VvE’s (Vereniging van Eigenaars) in het kader van de Wet Toezicht Trustkantoren (WTT) is het bestuur in contact getreden met De Nederlandsche Bank (DNB), het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meerdere gesprekken hebben ertoe geleid dat is vastgesteld dat het beheren en besturen van VvE’s niet binnen de reikwijdte van de WTT valt. Men is thans doende met het opstellen van een zogenaamd vrijstellingsbesluit op de wet.

Vrijstellingsbesluit

‘Dit is een belangrijke doorbraak voor externe professionele bestuurders of beheerders van VvE’s.’, aldus René Brinkhuijsen, bestuurslid VGM NL. ‘Doordat we uitgebreid hebben toegelicht hoe externe bestuurders en beheerders van VvE’s werken, ontstond er begrip bij de specialisten binnen de DNB en de ministeries waardoor besloten is een vrijstellingsbesluit aan Minister en Ministerraad voor te leggen.’

Zolang het vrijstellingsbesluit niet formeel genomen is, bestaat de kans op onduidelijkheid bij banken. Indien leden van VGM NL problemen blijven ondervinden bij het openen van bankrekeningen ten behoeve- en ten name van VvE’s, kan VGM NL contact opnemen met betreffende bank teneinde meer duidelijkheid te bieden.

Over VGM NL

Sinds de oprichting in januari 2009 hebben ruim 95 vastgoedmanagement-organisaties (met in totaal 2600 medewerkers) zich in VGM NL verenigd. Tot de leden van VGM NL behoren zowel grote (internationale) vastgoedmanagement-organisaties als middelgrote en kleine. Deze leden managen, in opdracht van eigenaren, zowel commercieel onroerend goed als woningen en VvE’s. VvE managers aangesloten bij VGM NL managen ongeveer 44% van de appartementsrechten in Nederland. Alle leden voldoen aan belangrijke criteria op het gebied van deskundigheid, ervaring en professionaliteit en hebben de gedragscode van VGM NL ondertekend.

Voor meer informatie bezoekt u www.vgm.nl

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.