Renovatie galerijen Tilburgse flat kost bewoners tien jaar lang vijftig euro per maand

Identieke flat aan Cobbenhagenlaan Tilburg is vorig jaar al gerepareerd

TILBURG – De galerijen van twee identieke flats als de gestutte flat aan de Tilburgse Professor Cobbenhagenlaan zijn vorig jaar al gerenoveerd. Het gaat om een flat in de Professor Cobbenhagenlaan en een in de Cederstraat.

Woensdag werd bekend dat de galerijen van een flat aan de Cobbenhagelaan gestut moesten worden. Tijdens de renovatie bleek dat de galerijen niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Het beton is te dun en er vallen gaten in.

De galerijen van de zusterflats hebben vorig jaar een nieuwe toplaag gekregen en er zijn betonreparaties uitgevoerd. Toch is er op aanwijzing van de gemeente Tilburg technisch onderzoek gedaan. “De uitslag van dat onderzoek wordt over twee weken bekend gemaakt”, zegt Rens van Heeswijk van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) Cederstraat. “Ik denk dat het hier wel goed zit.”

Opknappen kostte 3500 euro per flat
Het opknappen van de galerij kostte de eigenaren in de Cobbenhagenlaan 3500 euro per flat. “Dat betekent tien jaar lang elke maand 50 euro meer betalen aan de VVE”, zegt bewoonster Sandra.

Zij heeft haar flat onlangs verkocht. “We hebben de garantie gekregen dat het met de veiligheid de komende tien jaar wel snor zit”, zegt Sandra. Flateigenaren in de Cederstraat betalen volgens de Vereniging van Eigenaren niets extra.

Bron: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant