Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Geen categorie

VEBIDAK steunt initiatief Deltaplan Limburgse Daken

VEBIDAK Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland heeft met enthousiasme kennis genomen van het initiatief van de Limburgse gedeputeerden Koppe en Kersten om in tien jaar tijd 100.000 daken te vervangen. De branchevereniging wil graag meewerken aan dit plan om de daken van onder meer oude portiekwoningen te vervangen. De platte dakensector is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een volwassen sector met de know-how om middels de juiste dakbedekking tot een langere levensduur èn lagere energierekening te komen. Met een eigen professionele opleidingsstructuur kan de sector voorzien in de juiste mensen om deze klus te klaren.

Toepassingen

VEBIDAK is al jaren volop bezig met het stimuleren en adviseren van haar leden over (nieuwe) toepassingen voor energiebesparing. Isoleren, groene daken, witte daken en zonnecellen op het dak dragen allemaal bij tot een lagere energierekening. Groene daken versterken daarnaast de leefbaarheid in de gebouwde omgeving en houden water langer vast bij hevige regenval. Dit voorkomt overbelasting van riolen. En groene daken dragen natuurlijk bij aan het groene imago van Limburg. Serieuze dakbedekkingsbedrijven die zijn aangesloten bij VEBIDAK, in Limburg en elders, hebben de kennis over deze toepassingen.

Voor een veilige en vakkundige verwijdering van asbest hebben diverse VEBIDAK-leden de afgelopen jaren partnerschappen opgezet met asbestverwijderaars. Daarnaast kan via Bitumen Recycling Nederland – een initiatief van VEBIDAK en de vereniging van producenten en leveranciers van bitumen afdichtingsystemen Probasys Benelux – bitumineus dakafval op een verantwoorde wijze worden afgevoerd. Diverse Limburgse dakbedekkingsbedrijven hebben daar aandacht voor.

Scholing

Met een eigen professionele opleidingsstructuur is de branche in staat om voldoende mensen te kunnen leveren om het Limburgse deltaplan uit te kunnen voeren. Door bijvoorbeeld in de regio een nevenvestiging op te zetten van de primaire opleiding voor dakdekkers zouden Limburgse jongeren kunnen worden geïnteresseerd om zich in de eigen omgeving te scholen en in Limburg te werken als professionele dakdekker.

Deltaplan

VEBIDAK juicht het initiatief toe, zeker in deze tijd waarin de bouw het zwaar heeft. Het Limburgse plan snijdt dan ook aan twee kanten. De leefbaarheid in Limburg wordt vergroot en het deltaplan is goed voor de Limburgse werkgelegenheid. VEBIDAK gaat dan ook graag in gesprek met de Limburgse gedeputeerden.

http://www.vebidak.nl

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.